Το ΠΑΜΕ για την απεργιακή κινητοποίηση της 31ης Ιανουαρίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 09:53

Το ΠΑΜΕ για την απεργιακή κινητοποίηση της 31ης Ιανουαρίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Δημόσια Νοσοκομεία(ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας(ΟΕΝΓΕ)έχουν αποφασίσει απεργιακή κινητοποίηση στις 31/01/13. Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους στα Νοσοκομεια Αργοστολίου, Ληξουρίου και τα Κέντρα Υγείας Σάμης και Ιθάκης ,να πάρουν μαζικά μέρος και να γίνει δική τους υπόθεση η οργάνωση και η περιφρούρηση της απεργίας. Την ώρα, που τσακίζουν τους μισθούς, μας γονατίζουν με τα χαράτσια, η θέρμανση να είναι είδος πολυτελείας, η εφεδρεία και οι απολύσεις να είναι σε εξέλιξη, η απλήρωτη δουλειά (εφημερίες-αργίες- νυχτερινά-υπερωρίες) να «λύνει και να δένει», τα νοσοκομεία να κλείνουν τη πόρτα τους στους ανασφάλιστους, στους μετανάστες και σε όποιον δεν έχει να πληρώσει, με τους νέους οργανισμούς να περικόπτονται κρεβάτια και θέσεις εργαζομένων ισχυροποιώντας την λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις, η απάντηση των εργαζομένων δεν μπορεί παρά να είναι μία ενιαία και καθολική.

Φτάνει πια!!! Δεν αντέχουμε άλλο!!! Δεν σταυρώνουμε τα χέρια μας να κλαίμε τη μοίρα μας. Δεν το βάζουμε κάτω και να λέμε ότι «αυτοί έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και τι να κάνουμε».Ναι! έτσι είναι! Έχουν πάρει την απόφαση να μας γονατίσουν. Να φθάσουν οι μισθοί και οι συντάξεις στα επίπεδα της Βουλγαρίας και της Κίνας, να γίνουν απολύσεις στα νοσοκομεία, να εργάζονται οι νέοι σε διάφορα προγράμματα ανασφάλιστοι με μισθούς των 300 €, για λίγους μήνες.

Δεν φέρανε τα μνημόνια τη κρίση αλλά η κρίση τα μνημόνια για να στηριχθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματειών. Αυτό το στόχο υπηρετούν τα μνημόνια. Δεν φτάνει να χτυπάμε το σαμάρι. Με τη σαπίλα του καπιταλισμού πρέπει να τα βάλουμε και όχι πως θα τον ξελασπώσουμε. Τα μέτρα για την υγεία, δεν είχαν ψηφιστεί, και άλλα δεν είχαν μήπως δρομολογηθεί πολύ πριν τη κρίση; Όσο η υγεία θα είναι χώρος κερδοφορίας θα υποφέρουν και οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός.Ενώ αντικειμενικά οι λαϊκές ανάγκες για δημόσιες, δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες αυξάνουν και λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, η συγκυβέρνηση (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΤ) και η Ε.Ε., προωθούν περικοπές και κλείσιμο μονάδων υγείας, που επιδεινώσουν την ήδη άθλια κατάσταση.
Για παράδειγμα:

Προωθείται γοργά η συγχώνευση – κατάργηση του Νοσοκομείου Ληξουρίου με το Νοσοκομείο Αργοστολίου .Στα πλαίσια αυτά μέσα από τους νέους οργανισμούς ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις υγειονομικών, αφού με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις θα «περισσέψει» προσωπικό και καταργούνται αντίστοιχες οργανικές θέσεις. Στο Νοσοκομείο Ληξουρίου μειώθηκαν τα κρεβάτια από 50 σε 30 καθώς και κατάργηση 48 οργανικών θέσεων, στο δε Νοσοκομείο Αργοστολιού οι καταργήσεις οργανικών θέσεων ,είναι πάνω από 45 .Ακόμη και αν αυτοί οι οργανισμοί είναι προσωρινοί θα ακολουθήσουν νέοι στην ίδια κατεύθυνση «ενοποίησης» με μεγαλύτερες περικοπές τμημάτων, οργανικών θέσεων. Και αυτό γιατί αποτελούν ενιαία πολιτική σε όλες τις κυβερνήσεις της Ε.Ε.με στόχο:
• Τις πιο δραστικές περικοπές κρατικών δαπανών στην υγεία για να εξοικονομηθεί ζεστό χρήμα για τους μεγαλοεπιχειρηματίες που κινδυνεύουν τα κέρδη τους από την κρίση και τον ανταγωνισμό
• Να γινόμαστε συνολικά οι εργαζόμενοι πιο φθηνοί, πιο υποταγμένοι χωρίς δικαιώματα για να ξαναρχίσει η «ανάπτυξη» πάνω στα συντρίμμια των δικών μας δικαιωμάτων.
• Να βρίσκουν νέα πεδία κερδοφορίας και «πελατεία» τα μονοπώλια στην υγεία.
Όσα νοσοκομεία προκύψουν από τις συγχωνεύσεις θα λειτουργούν «ως αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», ενώ όσα νοσοκομεία δεν κρίνονται «βιώσιμα» θα κλείνουν.

Γι' αυτό θεωρούν «σπατάλη» κλινικές, τμήματα, νοσοκομεία. Γι' αυτό θέλουν να τελειώσουν με τη μόνιμη και σταθερή εργασία και στα δημόσια νοσοκομεία, καταργούν το 8ωρο, προωθούν την αξιολόγηση (για απολύσεις) με βάση την αποδοτικότητα. Γι' αυτό ως κριτήριο στη δουλειά μας επιβάλλουν το «κόστος» και όχι τις ανάγκες του ασθενή και το επιστημονικό κριτήριο.
Καλούμε τα σωματεία και την ένωση των νοσοκομειακών γιατρών να πάρουν μέτρα για την επιτυχία της απεργίας. Να συνεδριάσουν τα ΔΣ. Να συγκληθούν Γενικές Συνελεύσεις. και να αποφασίσουν με ευθύνη των σωματείων και των ενώσεων των γιατρών:
 να περιθάλπονται , οι άνεργοι , οι ανασφάλιστοι, οι μετανάστες , όλοι όσοι δεν έχουν να πληρώσουν.
 Απαιτούμε δωρεάν φαγητό για μας και τους συγγενείς που έρχονται από άλλες πόλεις.
 Να αποκατασταθούν οι μισθοί μας στα επίπεδα που ήταν πριν τις περικοπές. Να σταματήσουν οι περικοπές στους μισθούς των γιατρών, στις εφημερίες και στις υπερωρίες.
 Να αναπτύξουν κοινές δράσεις με το Εργατικό Κέντροκαι άλλα σωματεία

Παλεύουμε για:
• Να μην προχωρήσει καμμία συγχώνευση - κατάργηση κλινικής, τμήματος, δημόσιας μονάδας υγείας – πρόνοιας. Καμία διαθεσιμότητα- απόλυση
• Καμία μείωση μισθούς, συντάξεων. Να καλυφθούν όλες οι απώλειες στους μισθούς μας. Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα
• Μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, στα νοσοκομεία και Κ.Υ. του Νομού . Μονιμοποίηση των επικουρικών, των εργαζομένων στους εργολάβους και τις ΜΚΟ.
• Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημοσίων μονάδων υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων.
Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές από τους ασθενείς
• Σε περίπτωση που κάποιος ασθενής χρειάζεται να μετακινηθεί στην Αθήνα ή άλλο μεγάλο αστικό κέντρο το όλο κόστος για τον ίδιο και το συνοδό του να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό».
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια για όλους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία – πρόνοια.
Όλοι στον αγώνα! Αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας.
Η αλληλεγγύη είναι η ασπίδα μας. Όπλο η ενότητά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΠΕΜΠΤΗ 31 ΓΕΝΑΡΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 7.30 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ




00 inkefalonia general ad 300X250