Χαρδαλιάς: Παραμένουν τα SMS έως 15 Μαϊου - Με τον κωδικό 6 στην εστίαση

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 10:53

Χαρδαλιάς: Παραμένουν τα SMS έως 15 Μαϊου - Με τον κωδικό 6 στην εστίαση

Οι εξελίξεις, πάντως… τρέχουν και στην ενημέρωση εκτός από τον Βασίλη Κικίλια βρίσκεται και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς ανακοινώνονται νέα μέτρα για το πώς θα… ζούμε από την Δευτέρα του Πάσχα κι έπειτα, με το κομμάτι των SMS στο 13033 να βρίσκεται στο προσκήνιο με ανατροπές της τελευταίας στιγμής.

Μαζί τους και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει ήδη 2.781 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, με την Αττική να καταγράφει τα 1.263 εξ αυτών και την Θεσσαλονίκη 413 (σ.σ. διαβάστε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων).

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος δήλωσε περήφανος για το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

«Ξεπεράσαμε χθες τα 2,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς και αυτή την ώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατομμύρια ενώ κάθε μέρα σπάμε και το ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών», είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως από Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργούν στην Ελλάδα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αγγίξει τις επόμενες ημέρες τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Νωρίτερα το ραντεβού για εμβόλιο στους 40-44

Επιπλέον, ο Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε πως η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών θα ανοίξει νωρίτερα, όπως ακριβώς έγινε με τους ηλικίας 30-39 ετών.

Η πλατφόρμα είχε ανακοινωθεί πως θα ανοίξει αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, ωστόσο ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως τα πρώτα ενημερωτικά SMS για όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται τις επόμενες ώρες.

Οργή Κικίλια για Τσίπρα!

«Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει κάποια όρια. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ δημοσίως. Κυρίες και κύριοι δεν διόρισα εγώ αυτή την επιτροπή, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα το 2017. Είναι εξαιρετική ομάδα και γι΄ αυτό ανανέωσα τη θητεία τους. Τους ευχαριστώ πολύ και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά τη καρδία. Είναι σοβαροί επιστήμονες και δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια», είπε ο υπουργός Υγείας απαντώντας στα όσα είπε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας.

Παπαευαγγέλου: Χωρίς μάσκα οι εμβολιασμένοι υπό προϋποθέσεις

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία μίλησε για το πώς… αλλάζει η ζωή μας με τον εμβολιασμό. Συγκεκριμένα είπε πως αν βρεθούν στον ίδιο χώρο δύο ζευγάρια εμβολιασμένων, για παράδειγμα, μπορούν να μην φορούν μάσκες, αρκεί τις προηγούμενες μέρες να μην έχουν βρεθεί σε δυνητικά επικίνδυνο -επιδημιολογικά- περιβάλλον.

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας τα μέτρα τόσο για το Πάσχα -που έχουν ήδη ανακοινωθεί- όσο και για τις επόμενες ημέρες.

Υπενθύμισε πως την Κυριακή του Πάσχα, επιτρέπονται ως 9 άτομα στα τραπέζια αν μιλάμε για εσωτερικό χώρο και για 12 άτομα αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο.

Πηγή: newsit;gr 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250