Κορονοϊός: Ξανά «πράσινη» η Ελλάδα στους χάρτες του ECDC

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 21:11

Κορονοϊός: Ξανά «πράσινη» η Ελλάδα στους χάρτες του ECDC

Ευχάριστα είναι τα τελευταία στοιχεία για τον δείκτη θετικότητας - Καλύτερη είναι η εικόνα και στον σύνθετο δείκτη, σύμφωνα με τους νεότερους εβδομαδιαίους χάρτες, πρωτιά στα τεστ

Στο «πράσινο» βρέθηκε ξανά η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας (βρίσκεται κάτω από το 4%), ενώ η εικόνα είναι καλύτερη και στον σύνθετο δείκτη, σύμφωνα με τους νεότερους εβδομαδιαίους χάρτες του ECDC, που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη (22/04).

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, στον σύνθετο χάρτη η χώρα φαίνεται ότι είναι στο «πορτοκαλί» και κάποιες περιοχές της στο «κίτρινο». Στους χάρτες αποτυπώνεται, επίσης, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη όσον αφορά το testing, με περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

koronoios xartes ecdc ellada europi 2

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η Ελλάδα είναι μία από τις 11 μόνο χώρες της Ευρώπης που ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4%. Οι υπόλοιπες χώρες είναι η Κύπρος, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Δανία, η Λετονία, η Αυστρία, η Τσεχία, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Φινλανδία και η Κύπρος. «Πράσινες» εμφανίζονται, επίσης, και ορισμένες περιοχές της Ιταλίας και της Γερμανίας.

koronoios xartes ecdc ellada europi

Όπως αναφέρθηκεα, η Ελλάδα διατηρεί μία εκ των κορυφαίων πανευρωπαϊκά επιδόσεων αναφορικά με την ημερήσια διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων, υπερσκελίζοντας χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC, στη χώρα μας διενεργούνται σε εβδομαδιαία κλίμακα, περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα μεταξύ των κορυφαίων χωρών πανευρωπαϊκά στους διαγνωστικούς ελέγχους για τον κορονοϊό, μαζί με την Κύπρο, την Δανία και την Αυστρία.

koronoios xartes ecdc ellada europi 1