Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Π. Καππάτος για τις εξελίξεις με το masterplan του λιμανιού του Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 09:39

Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Π. Καππάτος για τις εξελίξεις με το masterplan του λιμανιού του Αργοστολίου

 Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Νησί 93,9  και την εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου "Το Βήμα του Πολίτη", μίλησε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος και αναφέρθηκε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών για το Masterplan του λιμανιού Αργοστολίου.

Σε αυτήν συμμετείχαν εκτός του βουλευτή, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, η μελετήτρια του έργου κ. Φράγκου, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Δημήτρης Σπανός.

Από την συζήτηση προέκυψε ότι δεν θα εφαρμοστεί το σχέδιο της νέας μελέτης του ΥΠΟΜΕΔΙ, η οποία προβλέπει το εμπορικό λιμάνι να μείνει ως έχει και το τουριστικό να πάει απέναντι, κάτι που δεν ήθελαν με τίποτε οι τοπικοί φορείς και είχαν εκφράσει την διαφωνία τους.

Ως εκ τούτου, το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό που προτείνει ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, να πάει το εμπορικό λιμάνι απέναντι και στο από εδώ χώρο να κατασκευαστούν δύο προβλήτες για κρουαζιερόπλοια.

Υπήρξε επίσης και η πρόταση από τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Δημήτρη Σπανό, το εμπορικό λιμάνι να φύγει τελείως από το Αργοστόλι και να πάει στην Πεσσάδα, πρόταση που ο κ. Καππάτος χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα και για τον λόγο ότι όλος ο χώρος στο λιμάνι Αργοστολίου, θα χρησιμοποιηθεί για τουριστικές υποδομές.

Όπως ειπώθηκε τις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπάρξει διαβούλευση  και  συζήτηση τόσο στο δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου αλλά και σε επίπεδο  Αντιπεριφέρειας και ό,τι αποφασίσει η διαβούλευση αυτό θα υποστηρίξουμε". 

{https://soundcloud.com/user-46829938/93-9-450954010}

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250