Βάσω Βουτσινά: Επικίνδυνη εξέλιξη στην κλινική covid του Νοσοκομείου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 09:33

Βάσω Βουτσινά: Επικίνδυνη εξέλιξη στην κλινική covid του Νοσοκομείου

Εδώ και ενάμιση χρόνο ,το βάρος της υγειονομικής οργάνωσης και αντιμετώπισης του ιού covid για Κεφαλονιά και Ιθάκη ,σηκώνει η μοναδική πνευμονολόγος του Γενικού Νοσοκομείου , Καπετανάκου Διονυσία.

Η οδυνηρή πραγματικότητα απαιτούσε και απαιτεί την άμεση ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό της κλινικής covid

Αντί αυτού έχει γίνει κάθε προσπάθεια , να απογυμνωθεί και να εγκαταλειφθεί κυριολεκτικά,η κλινική αυτή , από όλους τους θεσμικούς φορείς που εμπλέκονται :6η ΥΠΕ , βουλευτής , Δ.Σ. Νοσοκομείου και Ιατρικός σύλλογος.

Δεν είναι επί του παρόντος να αναλυθεί το μερίδιο ευθύνης του καθενός από τους παραπάνω .

Άλλωστε η αρμοδιότερη όλων να αποδώσει ευθύνες είναι η κυρία Καπετανάκου.

Χαρακτηριστικά <<παραδείγματα>>της αποψίλωσης της κλινικής covid είναι η μη ανανέωση της σύμβασης των δύο ειδικευόμενων γιατρών οι οποίοι στήριζαν αποτελεσματικά την κλινική αυτή , και οι πνευμονολόγοι οι οποίοι στέλνονται από την 6η ΥΠΕ για μια εβδομάδα ανά μήνα για <<διακοπές>> στην Κεφαλονιά, και αποδεικνύονται άχρηστοι για οποιαδήποτε υπηρεσία στην σχετική κλινική.

Η κατάσταση που θα διαμορφωθεί μετά την εκφρασμένη πρόθεση της πνευμονολόγου να εγκαταλείψει το νοσοκομείο γιατί έχει πια ξεπεράσει όλα τα όρια της , θα είναι ανεξέλεγκτα επικίνδυνη για την Κεφαλονιά και Ιθάκη .

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ευθέως άπαντες οι προαναφερόμενοι φορείς έχουν απαξιώσει με τη στάση τους,αυτή την άκρως απαραίτητη για την ισχύουσα κατάσταση, γιατρό.

Θεωρώ επιβεβλημένο χρέος μου , ως εργαζόμενη στο Γ. Νοσοκομείο για πάνω από τρεις δεκαετίες ,ως κεφαλονίτισσα που αγωνιά για την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά μας ,αλλά και ως εν δυνάμει ασθενής από μία επικίνδυνη και άγνωστη ασθένεια , να δημοσιοποιήσω την υπάρχουσα κατάσταση.

Η διαμορφωθείσα επικίνδυνη εξέλιξη που αφορά την κλινική covid του Νοσοκομείου μπορεί να αναστραφεί άμεσα με επαναπρόσληψη των δύο έμπειρων ειδικευόμενων της παθολογικής και με ταυτόχρονη πρόσληψη,μετακίνηση ή διάθεση πνευμονολόγων ή γενικών γιατρών από την 6η ΥΠΕ, και αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει ΧΘΕΣ.

ΒΑΣΩ ΒΟΥΤΣΙΝΑ