Παναγής Καππάτος: "Σχετικά με δημοσιεύματα για δωρεές στο Νοσοκομείο Αργοστολίου"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 15:25

Παναγής Καππάτος: "Σχετικά με δημοσιεύματα για δωρεές στο Νοσοκομείο Αργοστολίου"

 Σχετικά με δημοσιεύματα για:

α) Δωρεές στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

β) Τη ΜΕΘ

γ) Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιπτώσεις μη αποδοχής δωρεών στο νοσοκομείο Αργοστολίου, χωρίς όμως να διευκρινίζουν πότε συνέβησαν αυτά τα γεγονότα, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα παρακάτω:

Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι τους τελευταίους 20 μήνες κατά τους οποίους είμαι Βουλευτής, υπήρξε οποιαδήποτε άρνηση δωρεάς (ιατρικού και μηχανολογικού εξοπλισμού ή άλλου είδους) στο νοσοκομείο.

Αντιθέτως, ο καθένας μπορεί να ανατρέξει σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου και να δει ότι τους τελευταίους μήνες, ειδικά από την έναρξη της πανδημίας, έχουν γίνει πάρα πολλές δωρεές εξοπλισμού στο νοσοκομείο από φυσικά πρόσωπα ή φορείς.

Οι υποθέσεις που καταγράφονται στα δημοσιεύματα σχετικά με άρνηση δωρεών για το νοσοκομείο, αφορούν παλαιότερες εποχές, τουλάχιστον προ πενταετίας, για τις οποίες θα πρέπει να ερωτηθούν τα πρόσωπα τα οποία είχαν θέσεις ευθύνης τότε.

Ιδιαίτερα μάλιστα για το γαστρεντερολογικό ιατρείο, όχι μόνο δεν έχει υπάρξει πρόσφατη άρνηση δωρεάς εξοπλισμού του, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία του νοσοκομείου Αργοστολίου θα λειτουργήσει γαστρεντερολογική κλινική, καθώς βρέθηκε μόνιμη ιατρός από πρόσφατη προκήρυξη και η οποία έχει αποδεχθεί το διορισμό της στο νησί μας.

Για το νοσοκομείο Αργοστολίου χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και πολλές ακόμα ενέργειες, μέχρι να φθάσει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων μας. Την κύρια ευθύνη την έχει η Κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν αποτελεί λόγο αναπαραγωγής πληροφοριών που μεταφέρουν ανακρίβειες στους πολίτες. Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους εκφέρουν δημόσιο λόγο για το νοσοκομείο, να διασταυρώνουν όσα καταγγέλλουν.

Ως παράδειγμα θα φέρω τα δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών για τον εξοπλισμό της ΜΕΘ που δήθεν δεν βρίσκεται στην Κεφαλονιά, όταν αυτός έχει επισκευαστεί και επιστρέψει στο σύνολό του στο νοσοκομείο Αργοστολίου από το Δεκέμβριο του 2020.

Όπως επίσης την υπογραφή κατασκευής νέου, πλήρως εξοπλισμένου, Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με δωρεά του κληροδοτήματος «Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή», οι εργασίες για το οποίο θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Σε μια κρίσιμη εποχή που η Κεφαλονιά και η Ιθάκη προσπαθούν να ανακάμψουν κοινωνικά, οικονομικά και τουριστικά μετά την πανδημία, χρειάζεται υπευθυνότητα ώστε όσα μεταφέρονται στους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών μας, να είναι αξιόπιστα και διασταυρωμένα.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης




00 inkefalonia general ad 300X250