Κοινός ο αγώνας για τα αδέσποτα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 11:15

Κοινός ο αγώνας για τα αδέσποτα

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες μαζεύτηκαν οι φίλοι των ζώων στην αίθουσα του Δημαρχείου Ληξουρίου, για να βρουν μια λύση όσον αφορά τις φόλες που έριξαν σε σκύλους κάποιοι ασυνείδητοι. Ρεπορτάζ: Μάκης Μοσχόπουλος - Μαρία Μουρελάτου Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια ο Αντιδήμαρχος Παλικής Ευάγγελος Θεοφιλάτος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ληξουρίου Νίκος Αραβαντινός ενώ περισσότερα από δεκαπέντε μέλη του Συλλόγου «ΝΤΟΡΙΣ» με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Καππάτο και με τον κτηνίατρο Λευτέρη Ψαρρό ήρθαν από το Αργοστόλι.

Μαζί τους ήταν και ο Πήτερ Λι Βρετανός στην καταγωγή αλλά μένει πλέον μόνιμα στο νησί μας και διαθέτει κινητή κτηνιατρική μονάδα και προσφέρει όπου χρειαστεί βοήθεια όχι μόνο σε σκύλους αλλά και σε άλλα ζώα.

Ο Λευτέρης Ψαρρός στην ομιλία του τόνισε ότι ένας τρόπος να μειωθούν τα αδέσποτα είναι να στειρωθούν τα ήδη υπάρχοντα, να καταγραφούν και να εμβολιαστούν. Υπάρχουν αδέσποτα γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δεν σκέπτονται. Το καταφύγιο αποτελεί πυλώνα εγκατάλειψης ζώων άρα δεν είναι λύση. Ο κ. Ψαρρός μας εξήγησε ότι φόλα είναι οποιαδήποτε τοξική ουσία αναμιγνύετε με φαγητό άρα υπάρχουν πολλά είδη και ανάλογα με τα συμπτώματα του ζώου γίνετε και η αντίστοιχη θεραπεία.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να προκαλέσουμε εμετό και να του χορηγήσουμε ατροπινη αν βγάζει αφρούς από το στόμα, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να το πάμε αμέσως σε κτηνίατρο.

Ο κ. Καππάτος μίλησε για καταφύγιο που έχει ο σύλλογος στο Αργοστόλι και τόνισε ότι «χρειάζεται πολλά χρήματα για να σιτιστούν, να καθαριστούν και να ελέγχονται τα ζώα που φιλοξενούνται. Όλα αυτά βασίζονται στον εθελοντισμό των μελών του συλλόγου».

Οι λύσεις που πρότεινε ο κ. Καππάτος είναι να βρεθεί ομάδα εθελοντών για σίτιση, σε κάποια καταστήματα να υπάρχουν αντιφολικά, ομάδα περιφρούρησης – έλεγχου των αδέσποτων. «Πιστεύω πως θα έχουμε καλυτέρα αποτελέσματα αν ενωθούμε και ενεργοποιηθεί ο σύλλογος «ΕΚΤΩΡΑΣ» που υπήρχε παλιότερα στο Ληξούρι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί ο Δήμος να βοήσει αν δεν υπάρχει κάποιος σύλλογος η θεσμικός φορέας» τόνισε ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Θεοφιλάτος.
Ετσι αποφασίστηκε η επανενεργοποιηση του συλλόγου «ΕΚΤΩΡΑΣ». Σε τρία καταστήματα του Ληξουρίου (Vodafone, βιβλιοπωλείο Σολωμός, και στο κατάστημα παιδικών ρούχων της Αγλαΐας Βουτσινά) θα γίνονται προεγγραφές. Και το Σαββάτο 26 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στο δημαρχείο Ληξουρίου θα γίνουν οι αρχαιρεσίες και εκλογή προεδρείου.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




00 inkefalonia general ad 300X250