Στανίτσας για μονοπάτια : Θα βοηθήσουν πολύ τον τουρισμό της Κεφαλονιάς στις «νεκρές» περιόδους

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 02:01

Στανίτσας για μονοπάτια : Θα βοηθήσουν πολύ τον τουρισμό της Κεφαλονιάς στις «νεκρές» περιόδους

Στον  COSMOS 96,5 μίλησε πρόσφατα ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας αναφορικά με την ύπαρξη οργανωμένου δικτύου μονοπατιών στο γειτονικό νησί , σε συνεργασία με την Paths Of Greece.

«Είναι περίπου στα 51 χιλιόμετρα, έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά από την εταιρεία που έχει αναλάβει τα μονοπάτια. Ήδη υπάρχει η εφαρμογή για τα μονοπάτια στο site του Δήμου και ο κάθε ένας μπορεί να βλέπει τη διαδρομή» ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα , υπογραμμίζοντας τη σημασία των μονοπατιών τόνισε : «Είναι μια δουλειά που μας βοήθησε πάρα πολύ. Πριν τον κορονοιό, πάρα πολλοί τουρίστες ασχολήθηκαν με τα μονοπάτια και είχε γίνει πολύ καλή διαφήμιση» τόνισε.

Ο Δήμαρχος του γειτονικού νησιού σχολίασε και τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τη χάραξη των μονοπατιών.

«Γίνονται κάποιες κινήσεις. Δεν τα ξέρουμε όλα. Κανείς δεν τα ξέρει όλα. Μέσα από αυτές τις κινήσεις θα γίνουν 10 καλά και 2 κακά. Δεν πρέπει να στεκόμαστε στα δυο κακά.  Θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας τα κακά για να τα διορθώσουμε» τόνισε ο κ. Δήμαρχος υποστηρίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή της Ιθάκης αντιμετώπισε στην αρχή πολλά προβλήματα, όμως προχώρησε και αυτή τη στιγμή έχει βοηθήσει πάρα πολύ το νησί..

Ο Διονύσης Στανίτσας αναφέρθηκε στην ανάλογη πρωτοβουλία του Δήμου Αργοστολίου.

«Από ότι διαβάζω και ο Δήμος Αργοστολίου ετοιμάζεται να κάνει κάτι παρόμοιο και θεωρώ ότι θα σας βοηθήσει πάρα πολύ γιατί είστε πολύ μεγαλύτερο νησί με πολύ μεγαλύτερο όγκο τουριστών. Να ξέρετε ότι θα σας βοηθήσει πάρα πολύ όχι την εποχή της αιχμής, αλλά στις νεκρές περιόδους. Θεωρώ πάρα πολύ σωστή την κίνηση  , έπρεπε να έχει γίνει πριν πολλά χρόνια. Πρέπει να στηριχθεί αυτή η κίνηση»

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι υπάρχον διαδρομές στην Ιθάκη τις οποίες ούτε οι ίδιοι δεν γνώριζαν και κάποιες εξ αυτών οδηγούν σε αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησάκια κ.α.

Έρχεται επέκταση

Ο Δήμαρχος απαντώντας σε ερώτημα της Σπυριδούλας Αναλυτή, τόνισε υπάρχει σχεδιασμός για επέκταση του δικτύου , το οποίο θα φθάσει τα 70 ή ακόμη και τα 80 χιλιόμετρα προσεχώς.

Τέλος υπογράμμισε ότι τα μονοπάτια τα επισκέπτονται όλες οι ηλικίες και ότι ο περιπατητικός τουρισμούς ταιριάζει με την Ελλάδα προσφέροντας αξιοποίηση του περιβάλλοντος, της φύσης, της ιστορίας και του πολιτισμού.

«Στην αρχή τα επισκέπτονταν περισσότερο ξένοι .Τα τελευταία χρόνια έρχονται και Έλληνες για τριήμερα στο νησί και περπατούν σε αυτά τα μονοπάτια. Φέραμε στην Ιθάκη τουρισμό τον οποίο δεν είχαμε» κατέληξε.

 ithaca trails




00 inkefalonia general ad 300X250