ΚΚΕ: Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στο επικουρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 08:59

ΚΚΕ: Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στο επικουρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στο επικουρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς 70 επικουρικοί εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες λόγω έλλειψης πιστώσεων.

Συγκεκριμένα από τους 85 εργαζόμενους κατηγορίας επικουρικού προσωπικού που προσλήφθηκαν τους τελευταίους μήνες στο Γ.Ν. Κεφαλονιάς λόγω COVID 19, αν εξαιρεθούν μόνο οι 14 που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), οι υπόλοιποι παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Δεκέμβριο, Φεβρουάριο και τον τρέχοντα Μάρτιο, αφού στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, δεν υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις για να πληρωθούν.

 Με διάφορες εσωτερικές πράξεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Γ.Ν. Κεφαλονιάς, έγινε κατορθωτό να πληρωθεί στους επικουρικούς εργαζόμενους μόνο ο μήνας Ιανουάριος (παραλείφθηκε ο Δεκέμβριος), αφού η αρμόδια οικονομική υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ παρά τα αιτήματα του Γ.Ν. Κεφαλονιάς, δεν έχει καλύψει το ποσό για τις αμοιβές του επικουρικού προσωπικού για το τρέχον έτος 2021. Επίσης μεγάλο θέμα δημιουργείται και με τις αμοιβές του λοιπού προσωπικού, (τις εφημερίες, την υπερωριακή εργασία, τα νυχτερινά  και εξαιρέσιμα  του επιστημονικού προσωπικού για το 2021), αφού η 6η ΥΠΕ δεν αποδίδει συστηματικά την ανάλογη χρηματοδότηση, ώστε να καλυφθούν όλες αυτές οι ανάγκες.

Είναι προφανές ότι, εάν συνεχίσουν να παραμένουν απλήρωτοι οι παραπάνω επικουρικοί εργαζόμενοι, εκτός από την όξυνση του προβλήματος της ίδιας τους της επιβίωσης και της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στις τρέχουσες καθημερινές τους ανάγκες, δημιουργείται και ισχυρό ενδεχόμενο να παραιτηθούν με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μείνει ξανά χωρίς τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και να επιδεινωθούν περαιτέρω οι συνθήκες από τις ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε:

  1. Να υπάρξει άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων τόσο των επικουρικών εργαζομένων όσο και του λοιπού και επιστημονικού προσωπικού, καθώς και η απρόσκοπτη καταβολή των μισθών τους και των δεδουλευμένων τους, για όλους τους επόμενους μήνες.
  2. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι υγειονομικοί και να επιστρέψει το νοσηλευτικό προσωπικό στο καθεστώς των βαρέων κι ανθυγιεινών.
  3. Να υπάρξει άμεση ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις αμοιβές προσωπικού, τον εξοπλισμό και την συντήρηση όλων των δομών υγείας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Παπαναστάσης Νίκος




00 inkefalonia general ad 300X250