Ληξούρι: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας από την Δευτέρα 8/3 έως το Σάββατο 13/3 σε δημοτικές οδούς της πόλης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 09:22

Ληξούρι: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας από την Δευτέρα 8/3 έως το Σάββατο 13/3 σε δημοτικές οδούς της πόλης

 «Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε δημοτικές οδούς, εντός πόλεως Ληξουρίου ».

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις :

α) Του άρθρου 8 Ν. 2800 / 2000 « Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Υ.Δ.Τ. » .

β) Των άρθρων 3 παρ. 2 , 4 παρ. 3 , 19 παρ. 3 και 52 παρ. 2 του Ν. 2696/99(Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας » ,όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 48 Ν. 4313/2014.

γ) Του άρθρου 33 παρ.5 του Π.Δ. 14 / 2001 « Οργάνωση Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας » .

δ) Των άρθρων 31 κ.ε. του Π.Δ. 161 /88 « Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας » .

ε) Την από 4-3-2021 αίτηση της εταιρείας <<ΠΛΑΤΕΙΕΣ Α.Ε.>>.

στ) Την υπ’ αριθμ’ 7173/21/484661 από 5-3-2021 αναφορά του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής.

και αποσκοπώντας στην εξασφάλιση της ομαλούς και ασφαλούς διεξαγωγή της κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση του κοινού, κατά την διάρκεια των εργασιών.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Άρθρο 1ο

Την διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στις ακόλουθες δημοτικές οδούς της πόλεως του Ληξουρίου, για λόγους ασφαλείας, λόγω εκτέλεσης εργασιών στην περιοχή, στα πλαίσια του έργου <<Συντήρηση- Αποκατάσταση Δημοτικού Οδικού Δικτύου Δήμου Κεφαλονιάς>>:

α) Οδός Χαριτάτου από την διασταύρωση της με την οδό Στ. Τυπάλδου, έως την διασταύρωσή της με την οδό Ριζοσπαστών.

β) Οδός Διγενή Λασκαράτου από την διασταύρωσή της με την οδό Στ. Τυπάλδου, έως την διασταύρωσή της με την οδό Ριζοσπαστών.

γ) Οδός Κρασοπατέρα από την διασταύρωσή της με την οδό Λαυράγκα (περιοχή γέφυρας), έως την διασταύρωσή της με την οδό Μεταξά (περιοχή Βρύσης).

δ) Οδός Μαντζαβινάτου από την διασταύρωση της με την οδό Στ. Τυπάλδου, έως την διασταύρωσή της με την οδό Α. Λασκαράτου.

ε) Οδός Ηρώων Πολυτεχνείου από την διασταύρωσή της με την οδό Κρασοπατέρα, έως την διασταύρωσή της με την οδό Α. Λασκαράτου.

Άρθρο 2ο

Η διακοπή της κυκλοφορίας ισχύει για το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα 8-3-2021 μέχρι και το Σάββατο 13-3-2021 και κατά τις ώρες από 07:00΄έως 21:00΄.

Άρθρο 3ο

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς της πόλεως του Ληξουρίου , που δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων, με μέριμνα και φροντίδα του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής.

Άρθρο 4ο

Ο ανάδοχος του έργου (ΠΛΑΤΕΙΕΣ Α.Ε.) παρακαλείται για την τοποθέτηση και αφαίρεση έγκαιρα των προβλεπόμενων και απαραιτήτων πινακίδων (ρυθμιστικών –πληροφοριακών) οδικής σήμανσης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα άρθρα 9 & 10 του Ν 2696/99 « Περί Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας » όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3542 / 07 και Ν. 3904/2010 <<Κ.Ο.Κ.>> και σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας για την εφαρμογή Υπηρεσίας (Α.Τ. Παλικής).

Επιπλέον ο ανάδοχος του έργου έχει την ευθύνη και οφείλει, καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, να συντηρεί και επιτηρεί την οδική σήμανση και να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με σκοπό να προσφέρεται διαρκώς ευκρινής και άμεση αντίληψη των ρυθμίσεων και των απαιτούμενων πληροφοριών, να αποκλείεται ο χώρος των εργασιών, καθώς και να διεξάγεται με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων, των εργαζομένων και χρηστών.

Άρθρο 5ο

Η παρούσα ισχύει:

-Μετά την πραγματοποίηση επιτόπιας αυτοψίας, από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής και τον ανάδοχο του έργου, για την ορθότητα της τοποθέτησης της προβλεπόμενης κυκλοφοριακής σήμανσης και την αναγκαιότητα λήψης τυχόν πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής σήμανσης.

-Από την τοποθέτηση των σχετικών ενδεικτικών πινακίδων.

- Από τη δημοσίευση της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/99 περί ΚΟΚ και την ανάρτηση της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3861/2010.

Άρθρο 6ο

Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 « Περί Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας » όπως τροποποιήθηκε-αντικαταστάθηκε και ισχύει , καθώς και τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις .

Άρθρο 7ο

Η εφαρμογή (εκτέλεση) της παρούσας ανατίθεται στο Αστυνομικό Τμήμα Παλικής το οποίο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα να επιβλέψει για την τοποθέτηση των αναγκαίων πινακίδων και την αφαίρεση τους μετά την λήξη των εργασιών και να επιτηρεί το ανωτέρω οδικό τμήμα για την εφαρμογή των οριζομένων στην παρούσα, με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων. Σε περίπτωση διαπίστωσης οποιασδήποτε παραβίασης των ανωτέρω να εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία κατά παντός υπευθύνου.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 Ιωάννης Γ. ΜΠΟΥΜΗΣ

 Αστυνομικός Διευθυντής




00 inkefalonia general ad 300X250