Χρήστος Θεοδωρακάτος: Τροπολογία στη Βουλή για τον εμβολιασμό ειδικών κατηγοριών!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 18:04

Χρήστος Θεοδωρακάτος: Τροπολογία στη Βουλή για τον εμβολιασμό ειδικών κατηγοριών!

TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στις 16 Φεβρουαρίου με αφορμή συζήτηση που είχα με πολίτες από τη Μεγάλη Βρετανία που ζουν μόνιμα στο νησί μας, πληροφορήθηκα τη μη δυνατότητα εμβολιασμού των αλλοδαπών κατοίκων στη χώρα μας διότι δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ. Το ζήτημα αυτό το ανάρτησα την ίδια ημέρα στο facebook και αναδημοσιεύθηκε σε τοπικά ενημερωτικά site.

Ταυτόχρονα όμως μέσα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του

ΚΙΝ.ΑΛ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης ενημερώθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ. και το ζήτημα αυτό συμπεριελήφθη στην με αρ. κατ. 4361/19-2-2021 Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.

Χθες μάλιστα κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή για την επιτάχυνση των εμβολιασμών σε ειδικές κατηγορίες πολιτών όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η χορήγηση προσωρινού αριθμού ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού αποκλειστικά

για τον προγραμματισμό διενέργειας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού μετά από αίτηση σε Κ.Ε.Π.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν στη κοινωνία ενεργοί πολίτες, πολιτικά κόμματα που να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα και όχι με διχαστικές ατζέντες και Κοινοβούλιο που να εργάζεται για την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τη πλειονότητα των συμπολιτών μας. Τότε η συμμετοχή μας στη πολιτική αποκτά αξία...

 

Χρήστος Θεοδωρακάτος 

Μέλος ΝΕ ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς - Ιθάκης 

 

Παρακάτω το σχετικό άρθρο 

 

Με τη ρύθμιση ορίζεται η απόδοση ΑΜΚΑ ή  προσωρινού αριθμού ασφάλισης σε ειδικές ομάδες

Τροπολογία για την επιτάχυνση των εμβολιασμών σε ειδικές κατηγορίες πολιτών κατέθεσε το υπουργείο Υγείας στην Βουλή.

Σύμφωνα με την ρύθμιση παρέχεται άμεσα Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)ή προσωρινός αριθμός ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού αποκλειστικά για τον προγραμματισμό διενέργειας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης σε όσους δεν έχουν εως σήμερα προμηθευτεί ΑΜΚΑ.

Επιπροσθέτως, παρέχεται δυνατότητα παροχής ΑΜΚΑ και στα φυσικά πρόσωπα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την χορήγηση προσωρινού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης αλλά υπάγονται στην προτεραιοποίηση της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Παράλληλα, συμπληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο ώστε να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί και στους πολίτες που διαμένουν σε δομές και θεραπευτήρια χρονίως πασχόντων, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και ιδίως στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας.

Όλη η τροπολογία εδώ

Πηγή: protothema.gr 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ