Καιρός - Κεφαλονιά : Προβλέψεις Τσατραφύλλια για τις επόμενες ημέρες - "Θα συναντάμε φαινόμενα σαν τον Ιανό"

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 09:30

Καιρός - Κεφαλονιά : Προβλέψεις Τσατραφύλλια για τις επόμενες ημέρες - "Θα συναντάμε φαινόμενα σαν τον Ιανό"

Τσατραφύλλιας: « Από 8 Μαρτίου πάλι Χειμώνας - Θα συναντάμε πλέον φαινόμενα σαν τον ΙΑΝΟ»

Στον COSMOS 96,5 φιλοξενήθηκε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας δίνοντας πληροφορίες για την πορεία του καιρού τις επόμενες μέρες.

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τον κο Τσατραφύλλια. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Από πάνω μας βρίσκεται ένας ισχυρός αντικυκλώνας και αυτό σημαίνει καλός καιρός και στην Κεφαλονιά η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 21 βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες, ενώ ψύχρα θα έχει τα βράδια και θα θυμίζει χειμώνα».

Αυτή η ανοιξιάτικη εικόνα θα διαρκέσει έως τις 8 Μαρτίου. Όπως είπε ο κος Τσατραφύλλιας ψυχρές αέριες μάζες θα επισκεφθούν την χώρα μας και η χώρα θα χωριστεί στα δύο. «Στα ανατολικά της Πίνδου θα έχουμε κρύο, χιονόνερο και χιόνι ενώ στα δυτικά θα είναι πιο ήπια τα φαινόμενα» επισήμανε και τόνισε παράλληλα, ότι αυτά τα φαινόμενα δεν είναι ασυνήθιστα για την εποχή και τα συναντάμε κάθε χρόνο.

Ο κος Τσατραφύλλιας απάντησε και στο ερώτημα πόσο συχνά θα συναντάμε κακοκαιρίες σας τον ΙΑΝΟ. «Έχουν γίνει μελέτες οι οποίες τονίζουν ότι η θερμοκρασία της θάλασσας έχει ανέβει. Τα βαρομετρικά χαμηλά (σαν αυτό του ΙΑΝΟΥ) παίρνουν τροφή και ενέργεια από την θάλασσα. Όσο πιο ζεστή, τόσο πιο έντονα τα φαινόμενα» εξήγησε και κατέληξε λέγοντας πως τα επόμενα χρόνια θα συναντάμε τέτοια φαινόμενα.

{https://soundcloud.com/user-46829938/26-2-2021a-2}