Χαρδαλιάς για παράταση lockdown: Παραμένει στο "Κόκκινο" η Κεφαλονιά - Στο "κόκκινο" πλέον και η Λευκάδα και άλλες εννέα περιοχές! - Σύσκεψη με τους 13 Περιφερειάρχες

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 14:31

Χαρδαλιάς για παράταση lockdown: Παραμένει στο "Κόκκινο" η Κεφαλονιά - Στο "κόκκινο" πλέον και η Λευκάδα και άλλες εννέα περιοχές! - Σύσκεψη με τους 13 Περιφερειάρχες

 Oι ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά για παράταση του lockdown και τα μέτρα ανά περιοχή

Live οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρρδαλιά για την παράταση του lockdown στην Αττική αλλά και για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Oι λοιμωξιολόγοι που συνεδρίασαν το πρωί της Παρασκευής για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα εισηγήθηκαν την παράταση του lockdown. 

Νωρίτερα, έγινε ρυρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, με συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρη Παπαστεργίου και του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας, ενώ ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε εκτενώς τους παριστάμενους για την επιδημιολογική εικόνα κάθε μίας από τις 13 Περιφέρειες.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η σε βάθος ενημέρωση των Περιφερειαρχών για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τη διασπορά του κορωνοϊού και ο καλύτερος συντονισμός όλων των υπό την εποπτεία τους φορέων για τη διαχείριση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης συμφωνήθηκε η σύσκεψη να επαναλαμβάνεται κάθε Παρασκευή για την αμφίδρομη ενημέρωση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δράσεών τους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει την επέκταση των μέτρων και τις περιοχές ανά την Ελλάδα που θα ισχύουν. Στον κυβερνητικό σχεδιασμό προβλέπεται η παράταση του lockdown στην Αττική κι ακολούθως να ανοίξουν τα καταστήματα σε πρώτη φάση με click away και αμέσως μετά με click in shop και με τη χρήση ξεχωριστού κωδικού sms στο 13032

Οι νέες περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο» από αύριο στις 6 το πρωί, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Λευκάδα εκτός από το Μεγανήσι

Θεσπρωτία

Σύρος

Σάμος

Άρτα

Διδυμότειχο

Δήμος Λοκρών

Αμφιλοχία

Ηράκλειο

Κορινθία

Επικίνδυνα αυξητική είναι η τάση του ιικού φορτίου στους δήμους Βόλου και Λάρισας, όπως και στον Πειραιά και τη Δυτική Αθήνα, επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Παραμένουν κόκκινες η Κεφαλονιά, η Ηλεία, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Ρέθυμνο, η Θάσος, η Αγιά, ο δήμος Πύδνας Κολινδρού, η Ζίτσα, το Ναύπλιο, η Τανάγρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι σε βαθύ κόκκινο μένει η Αττική και προβληματίζει πολύ ο Πειραιάς. Εκεί θα ενταθούν οι έλεγχοι για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Ίδια εικόνα και στον δυτικό τομέα Αθηνών που τα ενεργά κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1.000. 

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι: προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού από την Δευτέρα 1η Μαρτίου έως και τις 15 σε Κακκαβιά και Ευζώνους το ωράριο θα είναι επτά το πρωί με επτά το απόγευμα. Θα μπορούν να εισέρχονται 400 άτομα ημερησίως. 

Από την Δευτέρα 1η Μαρτίου οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν εφοδιάσει τους εργαζόμενους με νέες βεβαιώσεις έως τις 8 Μαρτίου. 

Για την Τσικνοπέμπτη είπε ότι θα ισχύει ότι ισχύει και για όλες τις υπόλοιπες ημέρες. 

Ο κ. Χαρδαλιάς κλείνοντας την ενημέρωση και κάνοντας τον απολογισμό του ενός χρόνου, λύγισε και με σπασμένη φωνή ευχαρίστησε όλους. 

Πηγή: ethnos.gr - Newsit.gr