Τι συμβαίνει πραγματικά με τα άγρια άλογα του Αίνου ;

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 11:42

Τι συμβαίνει πραγματικά με τα άγρια άλογα του Αίνου ;

Στο σοβαρό θέμα των άγριων αλόγων του Αίνου αναφέρθηκε  ο κος Ξανθάκης μιλώντας στον COSMOS 96,5, καθώς τον τελευταίο καιρό καταγράφονται νέα περιστατικά προσέγγισης των αλόγων σε κατοικημένες περιοχές.

O κ. Ξανθάκης τόνισε ότι για να λυθεί το θέμα πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των φορέων, καθώς ο Φορέας διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου δεν είναι υπεύθυνος για τα άλογα.

«Γινόμαστε δέκτες παραπόνων αν και δεν είμαστε υπεύθυνοι. Θα πρέπει να γίνει μελέτη για να γίνουν έργα όπως να τοποθετηθεί φράχτης και τροφή, για να μην κατεβαίνουν χαμηλά και ίσως μπορέσουμε να ενταχθούμε και σε κάποιο ΕΣΠΑ» σημείωσε ο καλεσμένος και πρόσθεσε ότι αν θέλουμε να έχουμε λύσει το πρόβλημα έως τον επόμενο χειμώνα πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα.

Ο κος Ξανθάκης εξέφρασε και τον προβληματισμό του αναφορικά με την αλλοίωση του πληθυσμού των αλόγων, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν άλογα τα οποία είναι πιο εξοικιωμένα με τον άνθρωπο και δεν έχουν το χρώμα που έχουν τα άλογα του Αίνου. “Βλέπω κάποια άλογα τα οποία δεν είναι άγρια και δεν ξέρω μήπως κάποιος απελευθέρωσε άλογα, και αυτά μπήκαν στον πληθυσμό και είναι πιο εύκολο να κατέβουν χαμηλά ” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα άλογα του Αίνου είναι μαύρα τα νεαρά, άσπρα τα ενήλικα , υποστήριξε ο κ. Ξανθάκης τονίζοντας ότι τα καφέ άλογα που εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό δεν ανήκουν στα άγρια, γεγονός που τον προβληματίζει και απαιτεί διερεύνηση. 

  • Όλη η συνέντευξη εδώ



00 inkefalonia general ad 300X250