Χρήστος Παυλάτος: «Υπάρχει περίπτωση πολύ μεγάλης διασποράς»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 11:09

Χρήστος Παυλάτος: «Υπάρχει περίπτωση πολύ μεγάλης διασποράς»

O εκτελών χρέη διοικητή στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, Χρήστος Παυλάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή τον εντοπισμό των κρουσμάτων στο Αργοστόλι.

Ο κος Παυλάτος ανέφερε ότι η κατάσταση πήρε μια διαφορετική τροπή. «Χθες είχαμε μαζεμένα κρούσματα από την Σάμη, σήμερα έως τώρα δεν έχουμε κάτι» τόνισε και αποκάλυψε ότι έως τώρα νοσούν 2 παιδιά και 4 ενήλικες από την Σάμη και άλλα 4 άτομα από το Αργοστόλι. «Αν λάβουμε υπόψιν μας τις επαφές των ανθρώπων, υπάρχει περίπτωση να έχουμε πολλά κρούσματα τις επόμενες μέρες» συμπλήρωσε.

Συνέστησε ψυχραιμία και εξήγησε: «Αν κάποιος νοσεί χωρίς συμπτώματα να κάτσει σπίτι για 14 μέρες. Αν έχει συμπτώματα πρέπει να έρθει στο νοσοκομείο για να εκτιμηθεί η κατάστασή του». Αναφορικά και με τις φήμες που θέλουν τον ασθενή – που μεταφέρθηκε στην Ηλεία- να έχει την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, τόνισε ότι θα σταλεί δείγμα στην Αθήνα και θα διαπιστωθεί αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Ο κος Παυλάτος έδωσε οδηγίες προς τον κόσμο για το τι πρέπει να κάνει (μάσκα, πλύσιμο χεριών , αποστάσεις) και καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σε καμία πύλη εισόδου του νησιού μας.