Π. Καππάτος: Στη Κεφαλονιά ο Γ.Γ. Υπ. Οικονομικών Χρ. Τριαντόπουλος, για πορεία αποζημιώσεων, χρηματοδότηση Δήμων που επλήγησαν από τον Ιανό

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 18:38

Π. Καππάτος: Στη Κεφαλονιά ο Γ.Γ. Υπ. Οικονομικών Χρ. Τριαντόπουλος, για πορεία αποζημιώσεων, χρηματοδότηση Δήμων που επλήγησαν από τον Ιανό

Στη Κεφαλονιά ο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών Χρ. Τριαντόπουλος για τη πορεία των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων και τη χρηματοδότηση των Δήμων που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ

Με αντικείμενο τον έλεγχο της πορείας των αποζημιώσεων του Υπουργείου Οικονομικών και Εσωτερικών που καταβάλλει η Αντιπεριφέρεια στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον «ΙΑΝΟ», υποδεχθήκαμε στη Κεφαλονιά τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Στη σύντομη αλλά άκρως παραγωγική επίσκεψή του, το απόγευμα της Κυριακής, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Α/περιφερειάρχη κ. Τραυλό και τους Δημάρχους του νησιού κ. Μιχαλάτο, Κατσιβέλη και Μονιά τις εκκρεμότητες που αφορούν στη διαδικασία των αποζημιώσεων, τις επιχορηγήσεις προς τους δήμους για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών καθώς και τον τρόπο με τον οποίο εκείνα θα ολοκληρωθούν.

Σήμερα, Δευτέρα, με τους Α/περιφερειάρχες κ. Τραυλό και Κουρή, τον εντεταλμένο Σύμβουλο της Περιφέρειας κ. Σπανό και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σπαθή συμμετείχαμε σε σύσκεψη με στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων όπου υπό τον Γενικό Γραμματέα εξειδικεύσαμε τα βήματα, καταγράφοντας τις διαδικασίες που οι Επιτροπές της Περιφέρειας καλούνται να ολοκληρώσουν ώστε η αποζημίωση για τον εξοπλισμό των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές να επιταχυνθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με δεδομένο πως η χρηματοδότηση των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών πραγματοποιείται κατόπιν ελέγχου των αρμοδίων επιτροπών της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, η παρουσία του Γενικού Γραμματέα στη Κεφαλονιά αποτέλεσε την ευκαιρία οι εκπρόσωποι της Τοπικής μας Αυτοδιοίκησης να παρουσιάσουν τις προτάσεις αλλά και τους προβληματισμούς τους στο πλαίσιο της αναζήτησης μιας κοινής κατεύθυνσης στην επίλυση των όποιων εκκρεμοτήτων ανακύπτουν.

Ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης οφείλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή του στις προκλήσεις που η τοπική αυτοδιοίκηση και οι πολίτες των νησιών μας αντιμετωπίζουν. Η παρουσία του στο πεδίο των εργασιών αποκατάστασης των πληγέντων είναι η απόδειξη πως όταν υπάρχει σχέδιο και βούληση, η κεντρική εξουσία ανταποκρίνεται στο ρόλο και την αποστολή της.

Είναι, άλλωστε, γνωστό το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη οι πληγές που επέφερε ο μεσογειακός κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ» στη χώρα μας να αποκατασταθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε ό,τι με αφορά, υπό τη θεσμική μου ιδιότητα, είμαι πάντοτε στη διάθεση της Περιφερειακής Αρχής, των Δημάρχων και των πολιτών των νησιών μας προκειμένου να συμβάλλω στην επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στη καθημερινότητά μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Ληξουρίου για την επίσκεψη 

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κύριο Χρήστο Τριαντόπουλο πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Βουλευτής του Νομού κύριος Καππάτος , οι Αντιπεριφερειάρχες Κεφαλονιάς κύριοι Τραυλός και Κουρής, καθώς και οι τρεις Δήμαρχοι των Δήμων Αργοστολίου , Ληξουρίου και Σάμης.

Η συνάντηση αφορούσε στην πορεία των αποζημιώσεων των πληγέντων από το Μεσογειακό κυκλώνα Ιανό , στην πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών καθώς και στην καταγραφή των τρεχουσών αναγκών όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα.

Ενημέρωσα το Γεν. Γραμματέα για την πορεία της καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες που αφορούν στο Δήμο καθώς και για τις επιπλέον ανάγκες μέχρι να καταβληθούν τα χρήματα σε όλους τους δικαιούχους.

Ζήτησα επιπλέον χρηματοδότηση για έργα αποκατάστασης καθώς και αύξηση των πόρων για την πρόληψη και την πολιτική προστασία.

Ο Γεν. Γραμματέας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει στην εξασφάλιση πόρων για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών για την αποκατάσταση τόσο των ζημιών όσο και των αποζημιώσεων σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Απόδειξη του ενδιαφέροντος αυτού είναι η απαίτησή του να πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση τηλεδιάσκεψη με όλους τους Δημάρχους και Αντιπεριφερειάρχες για να παρακολουθεί και να συντονίζει τις ενέργειες.

Από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Ληξουρίου 

triantopoulos 1triantopoulos 2

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250