Νέες προσλήψεις εποχικού προσωπικού από τον Δήμο Σάμης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 19:48

Νέες προσλήψεις εποχικού προσωπικού από τον Δήμο Σάμης

Την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για την αντιμετώπιση των κατεπειγουσών εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών λόγω του κινδύνου διασποράς του «Κορωνοϊού Covid-19» αποφάσισε κατά την πρόσφατη τακτική της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σάμης.

Πρόκειται για την πρόσληψη συνολικά επτά (7) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και λήξη το αργότερο μέχρι και την 5η Ιουλίου 2021. Συγκεκριμένα:

Τέσσερις (4) εποχικούς υπαλλήλους, ειδικότητας, δύο (2) ΠΕ Διοικητικών, έναν (1) ΠΕ ή ΤΕ Πληροφορικής και έναν (1) ΔΕ Διοικητικών για την στελέχωση της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένη με τεράστιο όγκο δουλείας σε διάφορα επίπεδα, όπως στην δια τηλεφώνου και διαδικτύου εξυπηρέτηση του πολίτη, στην λήψη παραγγελιών για μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής των εργαζομένων των υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών, στην διοικητική υποστήριξη των απομακρυσμένων Δημοτικών Ενοτήτων στις οποίες δεν υπηρετεί σήμερα κανένας διοικητικός υπάλληλος, στην διοικητική υποστήριξη των συλλογικών οργάνων του Δήμου, στην υποβοήθηση στην ενημέρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δήλωσης επιφανειών ακινήτων και λοιπών εργασιών.

Δύο (2) εποχικούς υπαλλήλους και δη έναν (1) ειδικότητας ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών και έναν (1) ειδικότητας ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, προκειμένου να ενισχυθεί η δομή «Βοήθεια στο Σπίτι», που υπάγεται στο Αυτοτελές Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου το οποίο διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας με την υποστήριξη και παροχή υπηρεσιών στους ηλικιωμένους και ανήμπορους συνδημότες μας.

Έναν (1) εποχικό υπάλληλο ειδικότητας ΔΕ Χειριστή Σαρώθρου για το Τμήμα Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η καθημερινότητα του πολίτη, να ενταθεί ο συνεχής καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων και η απολύμανση αυτών.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η σχετική διάταξη για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων κατεπειγουσών αναγκών έχει έναρξη ισχύος την 6η Νοεμβρίου 2020, οι συμβάσεις που θα συναφθούν δεν μπορούν να έχουν ημερομηνία λήξης πέραν της 5ης Ιουλίου 2021 όποτε και συμπληρώνεται η μέγιστη διάρκεια των οκτώ μηνών. Επιπροσθέτως, οι ανωτέρω συμβάσεις δεν υπόκεινται στους περιορισμούς που προβλέπονται στο άρθρο 5 του Π.Δ. 164/2004. Έτσι, καθίσταται δυνατή η εκ νέου πρόσληψη ατόμων που είχαν απασχοληθεί στους φορείς για αντιμετώπιση των ίδιων ή παρεμφερών
αναγκών, καθότι τα άτομα αυτά διαθέτουν εμπειρία στο αντικείμενο και μπορούν να παρέχουν άμεσα, χωρίς να απαιτηθεί περίοδος προσαρμογής, βέλτιστες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο. Απαγορεύεται ωστόσο η μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Πηγή: poulatakefalonias.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250