Κορονοϊός: Ανοίγουν τα σχολεία την 1η Φεβρουαρίου - Οχι στα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 17:08

Κορονοϊός: Ανοίγουν τα σχολεία την 1η Φεβρουαρίου - Οχι στα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Intime, pexels

Οι ειδικοί εισηγούνται τα Λύκεια στις «κόκκινες περιοχές» να μείνουν κλειστά - Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη των 32 λοιμωξιολόγων

«Ναι» στο άνοιγμα των σχολείων (Γυμνάσια και Λύκεια εκτός από τα Λύκεια στις «κόκκινες περιοχές») την 1η Φεβρουαρίου λένε οι ειδικοί της επιτροπής που συνεδρίασαν την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, οι ειδικοί αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ άμεσα, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ήθελε το άνοιγμά τους.

Επίσης, οι 32 λοιμωξιολόγοι της επιτροπής λένε «όχι» και στο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων προς το παρόν τουλάχιστον, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, τα σχολεία θα ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου, αφού οι ειδικοί έδωσαν και το πράσινο φως. Βέβαια, η τηλεδιάσκεψη συνεχίζεται με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παρούσα να διατυπώνει τις θέσεις της. Οι ειδικοί, πάντως, επιμένουν ότι τα Λύκεια στις «κόκκινες περιοχές» πρέπει να μείνουν κλειστά. 

Πάντως, όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, οι ειδικοί εξετάζουν βήμα βήμα το άνοιγμα διαφόρων δραστηριοτήτων, καθώς φοβούνται τα κρούσματα κορονοϊού και τις μεταλλάξεις του ιού.

Οι ημερομηνίες για σχολεία, μετακίνηση εκτός νομού και εστίαση

Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού δεν αλλάξουν, το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα γίνει σταδιακά και οι πιθανές ημερομηνίες είναι οι εξής: 

  • 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Οι ειδικοί εισηγούνται τα Λύκεια στις «κόκκινες περιοχές» να μείνουν κλειστά 
  • 8η Φεβρουαρίου εκτιμάται ότι είναι μία πιθανή ημερομηνία για μετακίνηση από νομό σε νομό αλλά μόνο για ψάρεμακυνήγι και χιονοδρομικά κέντρα
  • 15η Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση για την εστίαση η οποία όμως προσδιορίζεται για μετά το τέλος Φεβρουαρίου και πιθανώς προς τα μέσα Μαρτίου
  • Σε ό,τι αφορά στους φοιτητές και την επιστροφή τους στις αίθουσες, αυτό αναμένεται να εξετασθεί πολύ αργότερα καθώς και το υπουργείο Παιδείας θεωρεί πως πιθανώς και αυτή η χρονιά θα κυλήσει χωρίς δια ζώσης εκπαίδευση, με εξαίρεση όσους φοιτητές έχουν υποχρεωτικά εργαστήρια το οποίο επίσης θα βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων.
  • Σε ό,τι αφορά σε γυμναστήρια και άλλους κλειστούς αθλητικούς χώρους, καμία συζήτηση δεν θα γίνει πριν από τον Μάρτιο και εφόσον έχουν μειωθεί καθοριστικά τα κρούσματα.

ethnos.gr




00 inkefalonia general ad 300X250