Κίνημα Αλλαγής Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Τηλεδιάσκεψη με θέμα το Ταμείο Ανάκαμψης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 10:32

Κίνημα Αλλαγής Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Τηλεδιάσκεψη με θέμα το Ταμείο Ανάκαμψης

Κίνημα Αλλαγής Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Το Κίνημα Αλλαγής πραγματοποίησε χθες τηλεδιάσκεψη με τη παρουσία της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά, στην οποία οι πρώην Υπουργοί Οικονομίας, Νικόλαος Χριστοδουλάκης και Φίλλιπος Σαχινίδης μίλησαν με τους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών καθώς και τους Συντονιστές της Επιτροπής Διαλόγου ανά Περιφέρεια για το Ταμείο Ανάκαμψης. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Κρητικός, Γραμματέας της Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης καθώς και ο Βαγγέλης Διβάρης, Συντονιστής της Επιτροπής Διαλόγου στα Ιόνια Νησιά.

Το Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19 προβλέπεται να διαθέσει στην Ελλάδα 31,9 δισ. Ευρώ (19,2 δισ. επιχορηγήσεις και 12,7 δισ. δάνεια), προκειμένου να καλυφθεί το μεγάλο κενό σε επενδύσεις, εθνικό προϊόν και απασχόληση της τελευταίας δεκαετίας, που επιδεινώθηκε με την πανδημία. Οι πυλώνες που περιλαμβάνει είναι η πράσινη μετάβαση, η ψηφιακή μετάβαση, η απασχόληση και οι ιδιωτικές επενδύσεις.

Στόχος όμως δεν θα πρέπει να είναι η ωφέλεια των μεγάλων επιχειρήσεων από την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, όπως ήδη διαφαίνεται από τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, αλλά η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης των εργαζομένων, η ενίσχυση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που θα συμβάλλει στην αύξηση του ιδιωτικού και δημοσίου κεφαλαίου της οικονομίας. Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, το Ταμείο Ανάκαμψης είναι σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα που πρέπει να αξιοποιηθεί με σχέδιο, όραμα και ουσιαστικό διάλογο των πολιτικών δυνάμεων.

141081190 162378519009120 3842729314658955139 o


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250