Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα για «Σεισμούς και κατασκευές» από το ΤΕΕ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013 18:24

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα για «Σεισμούς και κατασκευές» από το ΤΕΕ

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Ημερίδα πραγματοποίησε σήμερα στο Θέατρο «Ο Κέφαλος» η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ, σε συνεργασία με το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας. Η ημερίδα «Σεισμοί και Κατασκευές» σίγουρα κέντρισε το ενδιαφέρον όσων την παρακολούθησαν, καθώς οι πολύ ενδιαφέρουσες και εμπεριστατωμένες ομιλίες όλων των καθηγητών έδωσαν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα πάνω σε ένα φαινόμενο που εμφανίζεται πολύ συχνά στο νησί μας. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν οι αντιδήμαρχοι Σάββας Σαββαόγλου , Βαγγέλης Κεκάτος και ο Μάρκος Κοτσιλίνης, ενώ το παρών έδωσαν ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός, ο Σταύρος Λυκούδης και άλλοι.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΝΕ του ΤΕΕ Σταύρος Τραυλός, ανακοίνωσε πως με τη σύμφωνη γνώμη αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή και του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, θα ξεκινήσει σύντομα προσεισμικός έλεγχος σε δημόσια κτήρια και σχολεία.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ- Δυτικής Ελλάδος κ. Θανάσης Γιανναδάκης έκανε την εισαγωγή στην ημερίδα, ενώ ακολούθησαν οι εξής ομιλίες. «Σεισμική προστασία κατασκευών: Από την ολίσθηση και την απόσβεση στο λικνισμό» την οποία έκανε ο Καθηγητής Νικόλαος Μακρής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών.
«Οι ιδιόμορφοι σεισμοί της Κεφαλονιάς» από τον Καθηγητής Ευστάθιο Στείρο, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών.

«Εκτίμηση σεισμικής επικινδυνότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης», από τον Γιώργο Παπαγιαννόπουλο , Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η ομιλία με θέμα: «Περιγραφή έργου αποκατάστασης γέφυρας De-Bosset» από τον Σταύρο Τραυλό, Πολιτικός Μηχανικός, πρόεδρος ΝΕ ΤΕΕ Κεφαλονιας & Ιθακης.

{phocagallery view=category|categoryid=389|limitstart=0|limitcount=0}

 




00 inkefalonia general ad 300X250