Καραγκουλές στον Cosmos 96,5: «Αναγνωρίστηκε η αρτιότητα του έργου – Διεκδικούμε τις 600 χιλιάδες ευρώ που καταβάλλαμε»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 12:25

Καραγκουλές στον Cosmos 96,5: «Αναγνωρίστηκε η αρτιότητα του έργου – Διεκδικούμε τις 600 χιλιάδες ευρώ που καταβάλλαμε»

Ο αντιπρόσωπος της εταιρείας RESINVEST Δημήτρης Καραγκουλές, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να ενημερώσει σχετικά με την πορεία των έργων στον Ξερακιά αλλά και για όλα όσα ειπώθηκαν κατά την συνάντηση που είχε στο σημείο με τον Δήμαρχο Σάμης και τεχνικούς της περιφέρειας.

Όπως επισήμανε ο κος Καραγκουλές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συμφωνίας που έχουν με τον Δήμο Σάμης. «Πήγαμε στο σημείο, είδαν το έργο, ενημερώθηκαν και από όλους εκτιμήθηκε η αρτιότητα και σοβαρότητα του έργου» υπογράμμισε και συνέχισε : «όλοι αναγνώρισαν ότι συγκριτικά με άλλα έργα είναι πιο προσεγμένο και με όλες τις προδιαγραφές».

Ο κος Καραγκουλές κατέστησε σαφές ότι η εταιρεία θέλει να μην υπάρξει επιβάρυνση του Δήμου Σάμης αλλά αντίθετα να βοηθηθεί επισημαίνοντας: «όταν φεύγουμε από τα συνθήματα και υπάρχει συζήτηση, βρίσκονται λύσεις». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αν θέλουμε πραγματικά να αποφύγουμε την κλιματική αλλαγή, πρέπει να  αποφύγουμε τα ορυκτά και να στραφούμε προς τις ΑΠΕ.

Αναφερόμενος στην συνάντηση, αποκάλυψε ότι το επόμενο διάστημα θα συζητηθούν κάποιες προτάσεις του Δήμου και θα τους δοθεί και μια μελέτη για κάποια συμπληρωματικά έργα. Ο καλεσμένος, υπενθύμισε επίσης ότι και το αντισταθμιστικό έργο που είχε προτείνει θα γίνει ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν τοποθετηθεί και συνδεθεί οι ανεμογεννήτριες.

Σχετικά με τα χρήματα που διεκδικεί η εταιρεία από τον Δήμο Σάμης, ο κος Καραγκουλές τόνισε: «Εμείς διεκδικούμε, όχι μόνο από τον Δήμο Σάμης αλλά και από όλους όσους μας παρεμπόδισαν, το επιπλέον κόστος που κληθήκαμε να πληρώσουμε. 600 χιλιάδες ευρώ. Αυτό το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί κάπως, γιατί εμείς πληρώσαμε». Ο καλεσμένος μάλιστα ανέφερε ότι στην συνάντηση δεν συζήτησε το θέμα με τον κο Μονιά.