Εργατικό Κέντρο, Σωματείο Εργαζομένων και ΑΔΕΔΥ: "Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς... τετέλεσται!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 09:59

Εργατικό Κέντρο, Σωματείο Εργαζομένων και ΑΔΕΔΥ: "Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς... τετέλεσται!

Συνέντευξη Tύπου πραγματοποίησε την Δεύτερα το απόγευμα στο Αργοστόλι, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται τελευταία στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς .

Στην συνέντευξη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΚΚΙ Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομέμων του Νοσοκομείου Κώστας Τσιμάρας και ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαντζουράτος, ενώ το παρών έδωσε και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΚΙ Σπύρος Καμπίτσης.

Το βασικό ζήτημα της συνέντευξης ήταν οι δυσάρεστες εξελίξεις στο το Γ.Ν.Νοσοκομείο Αργοστολίου μετά και την αποδοχή της παραίτησης του μοναδικού εναπομείναντα Παθολόγου.

Κοινή πεποίθηση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος στο Νομό είναι, ότι τη λύση στα προβλήματα της Υγείας και στην λειτουργία του Γ.Ν.Νοσοκομείου, δεν μπορούν να την δώσουν ούτε οι επισκέπτες γιατροί (για δέκα μέρες από γειτονικά νησιά), ούτε οι δίμηνες αποσπάσεις γιατρών, ούτε οι αγροτικοί γιατροί που αποσπώνται στο νοσοκομείο, ούτε οι στρατιωτικοί γιατροί, ούτε η δίχρονες συμβάσεις του επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού, παρότι η προσφορά και η αυτοθυσία όλων είναι σημαντική.

Την λύση δεν μπορούν να δώσουν ούτε και οι αίολες προκηρύξεις θέσεων Γιατρών, αφού για άλλη μια φορά θα αποβούν άκαρπες, λόγω του απαράδεκτου ισχύοντος καθεστώτος εργασιακών συνθηκών των γιατρών γενικότερα αλλά και στο νησί μας ειδικά, (χαμηλές αμοιβές, έλλειψη επιστημονικών κινήτρων, εντατικοποίηση, αστική ευθύνη κλπ). Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί οι άκαρπες προκηρύξεις να γίνονται το άλλοθι για να συγκαλύπτονται οι κυβερνητικές ευθύνες.

Η λύση του προβλήματος βρίσκεται στον διορισμό όλου του προβλεπόμενου οργανισμού σε γιατρούς και νοσηλευτές με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας.

Τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και του Νοσοκομείου είναι απόρροια της στρατηγικής επιλογής όλων των κυβερνήσεων που μέχρι σήμερα υποβαθμίζουν βήμα- βήμα την Δημόσια υγεία και την εμπορευματοποιούν για χάρη των επιχειρηματιών της Υγείας. Ακόμα και μέσα στην πανδημία στον φετινό Προϋπολογισμό, οι κοινωνικές δαπάνες όπως στην Υγεία μειώνονται κατά 572 εκ. ευρώ, την ίδια ώρα που συνεχίζουν να θησαυρίζουν οι όμιλοι στο χώρο της Υγείας.

Σε αυτό το πεδίο δεν λύθηκε και δεν θα λυθεί κανένα από τα παραπάνω προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Nosok1




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250