Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θ. Μιχαλάτος για την σύσκεψη των φορέων για την ενίσχυση επιχειρηματικότητας των ΜΜΕ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 13:21

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θ. Μιχαλάτος για την σύσκεψη των φορέων για την ενίσχυση επιχειρηματικότητας των ΜΜΕ

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρή Σ.έγινε ενημερωτική συζήτηση στις 04-01-2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας,σχετικά με τη συμμετοχή της Π.Ι.Ν στην υλοποίηση της νέας δράσης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των ΜΜΕ με στόχο την ανάδειξη και την ενίσχυση των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της περιφέρειας.

Στην ενημέρωση αυτή υπήρχε και ο κατάλογος των προτεινόμενων κωδικών αριθμών δραστηριότητας [ΚΑΔ] που έχουν επιλεγεί ως επιλέξιμοι για τη νέα δράση ενίσχυσης των ΜΜΕ.

Εκπληξη προκάλεσε το γεγονός της απουσίας του λιανικού εμπορίου και του κλάδου της εστίασης[εστιατόρια-καφετέριες-μπαρ κλπ] από τη νέα αυτή δράση η οποία αναμενόταν με μεγάλες προσδοκίες από τις επιχειρήσεις σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία και τη χειμαζόμενη αγορά παρ όλο που από τα μέσα του προηγούμενου χρόνου οι ανακοινώσεις περιελάμβαναν το σύνολο των εμπορικών δραστηριοτήτων.

Αποψή μας είναι ότι πρέπει να συμμετάσχουν ισότιμα με τους λοιπούς κλάδους και το λιανικό εμπόριο και ο κλάδος της εστίασης .

Το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης λοιπόν ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση συμπλήρωση της σχετικής λίστας ώστε να μετέχουν σε αυτή και οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου και της εστίασης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος

.




00 inkefalonia general ad 300X250