Ιάκωβος Νιφοράτος: «Το click away θα δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 16:06

Ιάκωβος Νιφοράτος: «Το click away θα δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό»

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου η «Κράνη» Ιάκωβος Νιφοράτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την έναρξη των click away αγορών.

«Δεν δουλεύει το click away. Θα δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς δεν έχουν όλοι e- shops. Οι έμποροι δεν ήταν έτοιμοι για κάτι τέτοιο». Με αυτή την φράση ο πρόεδρος περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο, τι ακριβώς συμβαίνει στην αγορά αλλά και το τι σκέφτονται οι έμποροι, σε μια περίοδο που περίμεναν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους και να έχουν κέρδος. «Θα έρθουν λουκέτα. Η Κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί» επισήμανε, σημειώνοντας παράλληλα, ότι δεν είναι κανένας σύλλογος ενάντια στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο κος Νιφοράτος αναφερόμενος στην νέα μέθοδο αγορών, τόνισε ότι το click away είναι ελληνική εφεύρεση και πρόσθεσε ότι με αυτό το τρόπο σίγουρα θα υπάρξουν και αυτοί που θα παρανομήσουν. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου να δουλέψει και η ανάγκη του καταναλωτή να αγοράσει, θα οδηγήσει σε πρόστιμα» και προέβλεψε ότι το click away θα καταπέσει.

Ο πρόεδρος έδωσε την εξήγησή του σχετικά με την θέσπιση του μέτρου, τονίζοντας ότι αυτό γίνεται για να αποσυμφορηθούν οι εταιρείες ταχυμεταφορών, όμως δυστυχώς οι μικρές επιχειρήσει που βασίζονται στην τοπική οικονομία, θα οδηγηθούν στο κλείσιμο. Ο κος Νιφοράτος αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα της Κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα των μαγαζιών, αλλά και στις ανύπαρκτες ελαφρύνσεις προς τους εμπόρους υπογραμμίζοντας πως με όσα γίνονται αυτή την στιγμή, μεθοδεύεται η εξόντωση του εμπορικού κόσμου.

Την άποψή του εξέφρασε και για τον πρόεδρο εμπορικού συλλόγου Κρήτης ο οποίος αποφάσισε να ανοίξουν κανονικά τα μαγαζιά τους στις 18 Δεκεμβρίου. Ο κος Νιφοράτος, ανέφερε πως κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο, καθώς αν κάποιος δεχτεί ένα πρόστιμο και 90 μέρες λουκέτο, μετά ποιος θα το πληρώσει;

Τέλος, ο πρόεδρος εξήγησε ότι πρέπει να δοθούν και στους εμπόρους επιχορηγήσεις, καθώς όλα τα υπόλοιπα δεν βοηθούν σε τίποτα.
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ