Βίκτωρας Ρουχωτάς: "Κάνουμε μία πρωτοποριακή δουλειά για την Κεφαλονιά"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 09:10

Βίκτωρας Ρουχωτάς: "Κάνουμε μία πρωτοποριακή δουλειά για την Κεφαλονιά"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 και στον Γιώργο Xαλαβαζή ,μίλησε ο Βίκτωρας Ρουχωτάς,Επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά και άμισθος σύμβουλος του δημάρχου Αργοστολίου σε θέματα Πολιτισμού.

Ξεκίνησε ξεδιπλώνοντας το πλάνο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, πρωτότυπων όπως της χαρακτήρισε, για την Κεφαλονιά, (πάρκο στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου,παγοδρόμιο,μπαλέτο πάγου κ.λ.π.) εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,που όμως λόγω των περιοριστικών μέτρων είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν.

Οι δράσεις προβολής του Αργοστολίου και συνάμα της Κεφαλονιάς που είναι σε εξέλιξη εν μέσω πανδημίας αφορoύν στο Plan B που αποφασίστηκε.

Το δεύτερο πλάνο το οποίο είναι προς υλοποίηση έχει τον εξής σχεδιασμό σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ.Ρουχωτάς.:

“Το Αργοστόλι έχει δύο “αδελφές πόλεις”στην Σερβία,έχει προχωρήσει σε αδελφοποιήσεις και στην Ρουμανία και την Ιταλία, το δεύτερο πλάνο αφορά διαδικτυακή συνεργασία του Αργοστολίου με “αδελφές” και “φίλες” πόλεις.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί τους,συμφωνήσαμε κάθε πόλη να ετοιμάσει ένα βίντεο,όπου αφού ο εκπρόσωπο της-για το Αργοστόλι ο Δήμαρχος- στείλει έναν χαιρετισμό , στην συνέχεια θα προβληθεί το Αργοστόλι στην περίοδο του covid-19 πως είναι πρωί και βράδυ.

Το Σάμπατς έστειλε βίντεο πρώτο ,περιμένουμε απο την Γαλλία,έχει ενεργοποιηθεί η κα Σιναγκρά,η Ιταλίδα πρόξενος έχει μιλήσει με έναν δήμο στην βόρεια Ιταλία,στην Ρουμανία ενεργοποιήσαμε την “αδελφοποίηση που είχε κάνει ο δήμος Αργοστολίου με την Μπραίλα, ήδη η Τυφλίδα (Γεωργία) μας έχει στείλει ένα βίντεο,περίπου δέκα πόλεις εντάσσονται σ αυτό τον σχεδιασμό.

Τα βίντεο που θα φτάξει κάθε πόλη θα παίζονται αντίστοιχα σε δέκα χώρες.

Εμμέσως πλην σαφώς γίνεται διαφήμιση της κάθε πόλης και δη του Αργοστολίου.

Παράλληλη κίνηση επιχειρώ και με τους Επίτιμους Πρόξενους στο εξωτερικό.

Στην Σερβία,το μεγαλύτερο κανάλι θα προβάλλει αυτή την δουλειά.¨Ήδη στο Βελιγράδι αρχίζει βιντεοσκοπήσεις το κανάλι Πρέβα.

Ένα ρεπορταζ επίσης που ετοιμάζουμε θα προβληθεί στην Σερβία παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Γενικά κάνουμε μία πρωτοποριακή δουλειά.

Χρησιμοποιώ τις προσβάσεις μου και με την ιδιότητα του Επίτιμου Πρόξενου της Σερβίας στην Κεφαλονιά,αλλά και του συμβούλου του δημάρχου Αργοστολίου.

Το μήνυμα μου δε σε όλες τις χώρες είναι,άντε να νικήσουμε τον κορονοιό με βίντεο το οποίο τις ημέρες των εορτών που ο κόσμος θα είναι στο σπίτι του,να μπορεί να δεί τα μηνύματα των δημάρχων και των εκπροσώπων των άλλων πόλεων και χωρών διαδικτυακά”.

Το σχόλιο του σε σχέση με την δημιουργία του μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου:

“Είναι μία πολύ καλή πρωτοβουλία ,ευχαριστούμε την οικογένεια Σκλάβου για την παραχώρηση των έργων του .Είναι παγκοσμίου φήμης γλύπτης και θα έχουν την ευκαιρία επισκέπτες και ντόπιοι να επισκέπτονται το μουσείο. Δημιουργούμε έτσι κέντρα επισκεψιμότητας ,το Αργοστόλι είναι τόπος των γραμμάτων και των τεχνών -η Κεφαλονιά γενικά-και πρέπει να τα αναδείξουμε και αυτά.”

Τέλος ευχήθηκε να περάσουμε όλοι καλές γιορτές με υγεία και αισιοδοξία και να καταπολεμήσουμε τον αόρατο εχθρό τον κορονοιό, τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες και με την ανάλογη προσοχή.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/rouxwtas-1039}

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250