Παναγής Ζαφειράτος: «Δρόμοι και λιμάνι κατεστραμμένα. Χρειάζεται παρέμβαση της πολιτείας»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 12:55

Παναγής Ζαφειράτος: «Δρόμοι και λιμάνι κατεστραμμένα. Χρειάζεται παρέμβαση της πολιτείας»

Επικοινωνία με τον πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας  Παναγή Ζαφειράτο, είχε η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Σκοπός της επικοινωνίας, η ενημέρωση για την κατάσταση στην περιοχή και αν έχουν κλείσει όλες οι «πληγές» που άφησε πίσω του ο ΙΑΝΟΣ.

«Δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμα τα πράγματα. Υπάρχουν σπίτια χωρίς πόρτες και παράθυρα και οι ιδιοκτήτες μένουν σε συγγενείς τους» ανέφερε αρχικά ο κος Ζαφειράτος, τονίζοντας πάντως πως αρκετοί είναι και αυτοί που πήραν την αποζημίωση από το κράτος για να επισκευάσουν ζημιές των σπιτιών τους. Αναγνώρισε παράλληλα και το γεγονός ότι το κράτος ανταποκρίθηκε αρκετά γρήγορα- σε αυτόν τον τομέα- χωρίς χρονοβόρες, γραφειοκρατικές διαδικασίες.

«Οι δρόμοι μας είναι κατεστραμμένοι και τα πεζοδρόμια, ενώ η παραλία είναι στο σκοτάδι». Με αυτή την φράση, ο κος Ζαφειράτος περιέγραψε την κατάσταση της Αγίας Ευφημίας και κάλεσε όλους τους αρμόδιους, να κάνουν ότι πρέπει για να αποκατασταθούν οι ζημιές, ενώ επισήμανε ότι η περιοχή του δεν θα πληρώσει το νερό. «Μια δεν είχαμε νερό, μια ήταν λάσπη. Το λέω δημόσια, ότι δεν θα πληρωθεί» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στα έργα που έχουν γίνει έως τώρα, όπως οι λεκάνες απορροής και η μελέτη για τον αγωγό ύδρευσης, όμως επισήμανε ότι πέραν τούτων το λιμάνι είναι κατεστραμμένο με λάσπες και πρέπει να γίνουν γρήγορα ενέργειες. «Πρέπει να ενεργήσει γρήγορα η κυβέρνηση, γιατί ακόμα έτσι θα είμαστε το Καλοκαίρι. Χρειάζεται πολιτική παρέμβαση» τόνισε και ανέφερε ότι δυστυχώς και η Άσσος βρίσκεται στην ίδια κατάσταση.
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ