Τις καλύτερες εντυπώσεις- Η Κεφαλονιά αφήνει "άφωνους" νεαρούς Ελβετούς

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 12:55

Τις καλύτερες εντυπώσεις- Η Κεφαλονιά αφήνει "άφωνους" νεαρούς Ελβετούς

Η Κεφαλονιά έχει κλέψει τις εντυπώσεις οκτώ παιδιών ηλικίας 14 με 17 χρονών από Ιδρύματα νέων στην Ελβετία, εδώ και μέρες απολαμβάνουν μαζί με τους τρεις συνοδούς τους εκπαιδευτές, μία μορφή εναλλακτικού τουρισμού στο νησί μας. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Έχουν καταφτάσει από τις 23 του περασμένου Δεκέμβρη, θα αναχωρήσουν την Κυριακή 7 Ιανουαρίου για την χώρα τους και όπως λένε με μια φωνή «περνάμε υπέροχα στην Κεφαλονιά» .

Τα παιδιά εκτός από την πρώτη, την τελευταία και μία ενδιάμεση μέρα που έμειναν σε σπίτι στον Καραβόμυλο, όλες τις υπόλοιπες διαμένουν σε σκηνές που στήνουν σε διάφορα μέρη του νησιού. Εξερευνούν, παίζουν, γελούν και περνούν πραγματικά υπέροχα.

Ο Λιονέλ Βιντόνι υπεύθυνος του τουριστικού πρακτορείου «Οδυσσέας» στα Περατάτα που έφερε τους Ελβετούς στην Κεφαλονιά, μας ενημέρωσε επακριβώς για τις δραστηριότητές τους, ενώ η συνοδός – εκπαιδευτής Ρεβέκκα μας εξήγησε τους λόγους της άφιξης στην Κεφαλονιά γι΄ αυτή τη μορφή εναλλακτικού τουρισμού. « Επιλέξαμε την Κεφαλονιά γιατί έχει πολύ καλύτερο κλίμα από την Ελβετία. Εκεί κάνει πολύ κρύο. Ηρθαμε στο νησί όχι με αεροπλάνο, αλλά οδικός. Κάνουμε καμπινγκ όλο το χρόνο και χειμώνα και καλοκαίρι και παντού στον κόσμο και μας άρεσε η Κεφαλονιά τον χειμώνα.

Η Ρεβέκκα είχε να πει τα καλύτερα για την φιλοξενία των Κεφαλλονιτών: «Η φιλοξενία των κατοίκων ήταν πραγματικά εξαιρετική . Μας έδωσαν όποτε χρειαστήκαμε βοήθεια. Είχαμε χάσει και κάποια κουπιά από τα κανό μας και μας βοήθησαν.

Επίσης μας έχουν εντυπωσιάσει τα πανέμορφα βουνά και οι παραλίες του νησιού. Η Κεφαλονιά έχει πολύ όμορφα χρώματα. Η αντίθεση που υπάρχει είναι κάτι συναρπαστικό. Θα το πρότεινα σίγουρα σε Ελβετούς να έρθουν στην Κεφαλονιά και θα ήθελα να έρθω ιδιωτικά".

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ