Μήνυμα της Κοινοπραξίας Ionian Ferries στο επιβατικό κοινό

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2013 13:35

Μήνυμα της Κοινοπραξίας Ionian Ferries στο επιβατικό κοινό

Αγαπητό επιβατικό κοινό της Κεφαλονιάς Κατ’ αρχήν ευχόµαστε Χρόνια πολλά και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ γεµάτη υγεία χαρά κι ευτυχία. Με αφορµή τα προβλήµατα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της Κεφαλονιάς και συγκεκριµένα στη γραµµή Κυλλήνης ­Πόρου Κεφαλονιάς, τα οποία εκφράζονται µε διάφορους τρόπους από ανεπίσηµα δηµοσιεύµατα έως και πιο επίσηµα έγγραφα προερχόµενα από τις πλέον επίσηµες αρχές της Κεφαλονιάς, θα θέλαµε να σας γνωστοποιήσουµε και αποσαφηνίσουµε τα ακόλουθα.

 

Η Κοινοπραξία µας έχει εγκεκριµένα δροµολόγια για τις γραµµές της Κεφαλονιάς τα  οποία εκτελούσε µε συνέπεια και ακρίβεια καθηµερινά χωρίς προβλήµατα, εξυπηρετώντας
κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο το επιβατικό κοινό της Κεφαλονιάς.
Από την 17η Δεκεµβρίου 2012 και µετά δροµολογήθηκε το πλοίο Ζάκυνθος Ι στις γραµµές της Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, έχοντας εγκεκριµένα δροµολόγια αυτά της Κοινοπραξίας. Και εξηγούµε εν συντοµία ότι αυτό συνέβη καθότι το εν λόγω πλοίο µπήκε στην Κοινοπραξία µας µε αποτέλεσµα να “πάρει” δροµολόγια αυτά της Κοινοπραξίας. Στη συνέχεια αποχωρώντας από την Κοινοπραξία, αντί να προχωρήσει σε αίτηµα έγκρισης δικών του δροµολογίων, αντιβαίνοντας σε κάθε έννοια δεοντολογίας και στοιχειωδών κανόνων υγιούς ανταγωνισµού, απαίτησε να ενταχθεί σε κύκλωµα “κυλιόµενων” δροµολογίων µε τα πλοία της Κοινοπραξίας. Παρόλες τις έντονες και σθεναρές αντιδράσεις µας για τη λύση αυτή, οι αρµόδιες αρχές ενεργώντας τυπικά και νοµότυπα, προχώρησαν στη πρόχειρη αυτή λύση µέχρις ότου το θέµα να λυθεί οριστικά και αµετάκλητα στο επόµενο το Συµβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Βάσει των ανωτέρω είναι κατανοητό και σαφές προς κάθε κατεύθυνση και προς κάθε ενδιαφερόµενο, όχι µόνο δεν ευθυνόµαστε για την κατάσταση αυτή, αλλά και πράξαµε ότι ήταν δυνατό να την αποφύγουµε.

Στο σηµείο αυτό και µε βάση τα ανωτέρω, κρίνουµε σκόπιµο να διευκρινίσουµε και να ξεκαθαρίσουµε προς όλους οτι για όλα αυτά που συνέβησαν την Πέµπτη 3.1.2012 µε ανεκτέλεστα δροµολόγια στη γραµµή Πόρου Κεφ. ­Κυλλήνης, όχι µόνο δεν έχουµε ΟΥ.ΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ σαν Κοινοπραξία, καθότι το πλοίο “ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι” .ΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στην Κοινοπραξία µας, αλλά είµαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιου είδους αυθαιρεσίες και προκλητικές ενέργειες όπως αυτές της πλοιοκτήτριας εταιρείας του ανωτέρω πλοίου, η οποία αγνοώντας τις υποχρεώσεις της όπως απορρέουν από τα εγκεκριµένα δροµολόγιά της αλλά και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, προχώρησε σε ανάρµοστες, ερασιτεχνικές και και αντιδεοντολογικές πρακτικές που, δικαιολογηµένα, προκάλεσαν την αγανάκτηση και τις αντιδράσεις των επιβατών. Υπενθυµίζουµε βεβαίως, ότι εµείς και πάλι για να καλύψουµε τα κενά που δηµιούργησε η αυθαιρεσία της εταιρείας του Ε/Γ­Ο/Γ ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι, εκτελέσαµε έκτακτο δροµολόγιο από Πόρο Κεφ/νιας µε ώρα αναχώρησης 17:30 και από Κυλλήνη µε ώρα αναχώρησης 19:30 που παρεµπιπτόντως η πληρότητά του ήταν σχεδόν µηδενική.

Έτσι τα δροµολόγια που εγκρίθηκαν από τη λιµενική αρχή της Κυλλήνης και θα εκτελεστούν από τα πλοία της Κοινοπραξίας µας για το επόµενο διάστηµα και µέχρι τις 16/01/2013 θα είναι τα ακόλουθα:

δρομολόγια ionian ferries

Ευελπιστώντας ότι δεν θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού τόσο της Κεφαλονιάς όσο και της Ζακύνθου και θα πρυτανεύσει ή θα επιβληθεί η λογική και το δίκαιο, θεωρούµε ότι στο άµεσο µέλλον θα έχουµε τακτά, κανονικά, σταθερά εγκεκριµένα δροµολόγια.
Συνιστούµε ωστόσο, για το µεταβατικό αυτό διάστηµα, να επικοινωνείτε µε τα λιµενικά γραφεία µας ή µε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα προκειµένου να ενηµερώνεστε για τις µέρες και ώρες αναχώρησης των πλοίων µας.

Ευχαριστούµε για την κατανόηση




00 inkefalonia general ad 300X250