Γερ. Κοκκόσης (Διευθυντής Πρωτοβάθμιας) στον Inkefalonia 103,9: "Γίνονται πράγματα πρωτόγνωρα για όλους μας - Ευελπιστούμε τα προβλήματα πολύ σύντομα θα λυθούν"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 11:04

Γερ. Κοκκόσης (Διευθυντής Πρωτοβάθμιας) στον Inkefalonia 103,9: "Γίνονται πράγματα πρωτόγνωρα για όλους μας - Ευελπιστούμε τα προβλήματα πολύ σύντομα θα λυθούν"

Στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο Διευθυνής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς-Ιθάκης Γεράσιμος Κοκκόσης,με αφορμή τα προβλήματα στις συνδέσεις την πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Webex.

Συνοπτικά ο κ. Κοκκόσης τοποθετήθηκε ως εξής:

Για πρώτη φορά γίνονται πράγματα που είναι πρωτόγνωρα για όλους μας. Δυστυχώς τα προβλήματα ήταν αρκετά την πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης ,ιδιαίτερα μετά το πρώτο διάλειμμα και την δεύτερη ώρα που λόγω αδυναμιών του συστήματος προφανώς υπήρχανε δυσκολίες στο να μπουν οι εκπαιδευτικοί μας αλλά και πολλοί μαθητές μας. Αυτό οφειλόταν κατά κύριο λόγο στο σύστημα.

Ωστόσο είναι μια διαδικασία που γίνεται για πρώτη φορά. Ας δούμε κάποια νούμερα για να αντιληφθούμε το μέγεθος εδώ στην Κεφαλονιά μας. Πάνω απο 3.000 μαθητές και πάνω απο 400 περίπου εκπαιδευτικοί,προσπαθούν να μπουν στις 2μ.μ. στο σύστημα. Σε γενικές γραμμές δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την λειτουργία της πρώτης ημέρας.

¨Όσον αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό:

Γίνεται μια προσπάθεια εξοικείωσης με την νέα τεχνολογία όχι μόνο των εκπαιδευτικών, αλλά κυρίως των γονέων και των μαθητών. Υπάρχει μιά μεγάλη προσπάθεια από το Υπουργείο για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού,ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που υπάρχουν σε αρκετούς γονείς και μαθητές .Δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα είναι τέλεια,για παράδειγμα στο δημοτικό σχολείο Ιθάκης έχουν μοιραστεί 27 τάμπλετ, δωρεά του Δήμου στους μαθητές κι έχουν ελαχιστοποιηθεί τα προβλήματα σε κάθε περίπτωση είμαστε σε μία προσπάθεια με αιχμή του δόρατος τις σχολικές μονάδες τους Διευθυντές των σχολείων μας ,ούτως ώστε να καταγράφονται οι αδυναμίες όπου υπάρχουν και να εξετάζουμε κάθε δυνατότητα πρόσφορη για να επιλύονται τα προβλήματα.

Δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε ,ούτε οι μαθητές ούτε οι γονείς και ευελπιστούμε με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας,πολύ σύντομα τα θέματα αυτά θα λυθούν. Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω, είναι την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων ,των Διευθυντών και των εκπαιδευτικών μας, όσο και των νηπιαγωγείων μας οι οποίοι κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε.

Το ζητούμενο είναι να πάνε όλα πολύ καλύτερα, χωρίς να ταλαιπωρείται κανένας και ιδιαίτερα οι μικροί μας μαθητές .Θέλω να είμαι αισιόδοξος και ελπίζουμε ότι όλα αυτά θα μπορέσουν να ξεπεραστούν. Να επισημάνω ότι η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία δεν αντικαθίστανται με τίποτε.

¨Όσον αφορά το κλείσιμο των σχολειών της πρωτοβάθμιας:

Από τους 420 περίπου εκπαιδευτικούς στην Κεφαλονιά ,άνω των 50 ετών είναι το 1/4 των εκπαιδευτικών. Το 50% είναι αναπληρωτές οι οποίοι έχουν έρθει από τις εσχατιές της Ελλάδος, από την Θάσο, απο τον Έβρο ,Θεσσαλονίκη, Καστορία, κ.λ.π. Στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους έχουμε την κορύφωση της πανδημίας και που μέσα σε ένα σαρανταοκτάωρο είχαμε δυο κρούσματα σε εκπαιδευτικούς ,θεωρώ ότι ήτανε επιβεβλημένο το κλείσιμο των σχολικών μονάδων. Θεωρώ όμως κι εγώ ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα καλυτερέψουν και ότι πάρα πολύ σύντομα, μέχρι το τέλος του μηνός δηλαδή ,θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στη δια ζώσης διδασκαλία.

Θέλω να δηλώσω αισιόδοξος και να ευχηθώ τα καλύτερα για όλη τη χώρα,για τους συμπολίτες μας ,για το νησί μας ,να πάνε καλά .

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/kokkosis-1039-provlimata-tilediaskepsi}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250