Εκπνέει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την αποζημίωση των πληγέντων από τον «Ιανό»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 10:32

Εκπνέει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την αποζημίωση των πληγέντων από τον «Ιανό»

Για λίγες ακόμη ημέρες οι πληγέντες συνδημότες μας έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, ώστε να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που προκάλεσε το πέρασμα του «Ιανού» στα σπίτια και στις επιχειρήσεις τους.

Ειδικότερα:

Χορήγηση Οικονομικής Ενίσχυσης

Υποβολή αιτήσεων για χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» (ΦΕΚ 4430/τ.Β’/7-10-2020). Η ενίσχυση ανέρχεται στο ποσό των 5.000€ για ιδιώτες και 8.000€ για επιχειρήσεις. Η διαδικασία για την υποβολή παρουσιάζεται αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

Οδηγίες για την υποβολή αίτησης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων του «Ιανού»

Καταληκτική ημερομηνία της υποβολήςτων αιτήσεων, ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2020. Επισημαίνεται δε, ότι σε περίπτωση δήλωσης αναληθών στοιχείων για την χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ παροχής, τότε το Ελληνικό Δημόσιο θα επιβάλει πέραν των προβλεπόμενων κυρώσεων και αυτή της επιστροφής ποσού τετραπλάσιου του χορηγηθέντος επιδόματος.

Στεγαστική Συνδρομή

Για ζημίες σε κτιριακές εγκαταστάσεις, όχι όμως και περιβάλλοντες χώρους, στις τρείς Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, προβλέπεται στεγαστική συνδρομή μέσω του Υπουργείου Υποδομών & Δικτύων. Η συνδρομή αφορά τόσο σε κυρίες και δευτερεύουσες κατοικίες, όσο και σε επιχειρήσεις.

Στο ποσό που θα εισηγηθεί το αρμόδιο κλιμάκιο που θα πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο, δίδεται ως κρατική επιχορήγηση το 60% και για το υπόλοιπο 40% χορηγείται άτοκο δάνειο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το κλιμάκιο της ΔΑΕΚΦ Κεφαλλονιάς και δη στο τηλεφωνο 6977344183 με το κ. Σταύρο Πατακιάρα.

Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου μας που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ και έχουν υποστεί ζημίες σε σταβλικές εγκαταστάσεις (πτηνοτροφεία, χοιροστάσια, κονικλοτροφεία, ποιμνιοστάσια, βουστάσια κλπ) υπόστεγα, αποθήκες, μηχανολογικό ή αγροτικό εξοπλισμό, ζωικό ή/και φυτικό κεφάλαιο, ζωοτροφές, αποθηκευμένη σοδιά προς εμπορία κ.α. θα πρέπει να προχωρήσουν σε γνωστοποίηση για αναγγελία απωλειών στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ κ. Μιχελή Χριστόφορο στο τηλέφωνο 6932097254. Μάλιστα οι δηλώσεις των αποζημιώσεων θα υποβληθούν ατελώς και δεν θα πληρωθούν τέλη εκτίμησης στον ΕΛΓΑ.

Όσοι συγχωριανοί και συνδημότες μας επομένως εμπίπτουν σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες πληγέντων θα πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες, αν δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα, ώστε να αποζημιωθούν και να καλύψουν τουλάχιστον ένα μέρος από τις απώλειές τους.

Πηγή: poulatakefalonias.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250