Μιχάλης Μαρκάτος: « Απαράδεκτα τα μέτρα για τους μικρούς επαγγελματίες»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 19:00

Μιχάλης Μαρκάτος: « Απαράδεκτα τα μέτρα για τους μικρούς επαγγελματίες»

Ο πρόεδρος του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Μιχάλης Μαρκάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» εν’ όψει του δεύτερου lockdown, το οποίο φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τους επαγγελματίες.

Ο κος Μαρκάτος ανέφερε ότι τώρα αλλάζουν τα πάντα και μάλιστα χωρίς προοπτική για τους επαγγελματίες καθώς «τα μέτρα είναι απαράδεκτα» όπως τα χαρακτήρισε και εξήγησε: «Τα μέτρα για τους μικρούς επαγγελματίες είναι απαράδεκτα. Η μόνη διευκόλυνση είναι να μεταφερθούν τα χρέη για πιο μετά, αλλά θα συνεχίσουν να υπάρχουν.  Ακόμα και τα λεφτά που επιστράφηκαν σε κάποιους επαγγελματίες, ήταν για όσους δεν είχαν χρέη».

Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι προέχει η υγεία και τα μαγαζιά πρέπει να παραμείνουν κλειστά αλλά με κάποιο βοήθημα. «Περάσαμε μια δεκαετή κρίση και τώρα περνάμε μια νέα κρίση. Ήδη υπάρχουν μαγαζιά που έχουν κλείσει. Έβλεπαν τα δύσκολα να έρχονται και έκλεισαν» τόνισε.

Ο πρόεδρος εισήγαγε και ένα ακόμα θέμα στην συζήτηση, καθώς ανέφερε πως δεν θα πρέπει τα μεγάλα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά, να πουλάνε είδη που πουλάνε τα μαγαζιά που θα κλείσουν (ρούχα, παπούτσια κλπ) καθώς αυτό θα είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Παράλληλα, επισήμανε πως ως σύλλογος αλλά και η ομοσπονδία έχουν κάνει κινήσεις για να δουν το θέμα και  να το στηρίξουν νομικά.

Ο κος Μαρκάτος εξέφρασε την ανησυχία του και τις επιφυλάξεις του, για το αν όλο αυτό θα διαρκέσει έως το τέλος Νοεμβρίου, καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι θα κρατήσει έως 15 Δεκεμβρίου. «Τα μαγαζιά θα ανοίξουν για τις γιορτές και μετά θα ξανακλείσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, υπογράμμισε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, καθώς μέσα στην πανδημία δεν μπορείς να κάνει τίποτα άλλο.

πηγη:965.gr




00 inkefalonia general ad 300X250