Π. Κοκκόλης στον Inkefalonia 103,9 για την σημερινή κατάσταση στην Άσσο: "Είμαστε κολλημένοι στην γραφειοκρατία και την ανικανότητα..."

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 11:12

Π. Κοκκόλης στον Inkefalonia 103,9 για την σημερινή κατάσταση στην Άσσο: "Είμαστε κολλημένοι στην γραφειοκρατία και την ανικανότητα..."

 Στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου μίλησε ο κ. Παναγής Κοκκόλης, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σάμης και κάτοικος και επαγγελματίας Άσσου. με αφορμή την ανοιχτή επιστολή Επαγγελματιών Άσσου Κεφαλονιάς προς κάθε αρμόδιο όπως συντονιστούν και συνεργαστούν προς ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί μετά την οικιστική καταστροφή που υπέστη ο οικισμός της Άσσου από τον ΙΑΝΟ.

Αναλύθηκαν απο την πλευρά του κ. Παναγή Κοκκόλη ερωτήματα για την έλλειψη χρονοδιαγράμματος αποκατάστασης του οικισμού της Άσσου λόγω ΙΑΝΟΥ πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου όπως και ο μη υφιστάμενος προγραμματισμός για αναγκαία έργα υποδομής και δομών που έπρεπε να είχαν ήδη γίνει χθες"

Για την σημερινή κατάσταση στην Άσσο τόνισε:

«Αυτή την στιγμή είμαστε κολλημένοι σε ανικανότητα και γραφειοκρατία.Δεν υπάρχει κατάρτιση σχεδίου αποκατάστασης, δεν υπάρχει ένα τεχνικό γραφείο του Δήμου. Δεν υπάρχουν πολιτικοί μηχανικοί, τα έχει φορτωθεί ένας άνθρωπος στην πλάτη του η κα Βλάχου. Δεν υπάρχει η χρονική ικανότητα για να ανταπεξέλθει σε όλα με συνέπεια να αισθανόμαστε και εμείς άσχημα που ζητάμε το δίκιο μας.
Μαθηματικά δεν θα είμαστε έτοιμοι για την επόμενη σεζόν.

Υπάρχουν ιδιώτες πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες που μπορούν να μας δώσουν κάποια λύση

απο την στιγμή που δεν έχουμε εμείς την δυνατότητα να τα κάνουμε. Καθημερινά ενώ πιέζουμε λαμβάνουμε κάποιες απαντήσεις ότι αύριο ξεκινάμε και αν εξαιρέσουμε τον Αντιπερειφερειάρχη τον κ. Σταύρο Τραυλό που ότι του ζητήσαμε τα έκανε σχετικά γρήγορα, η ΄Ασσος παραμένει καλυμμένη με λάσπες .Ο Δήμος Σάμης απ ό,τι ακούμε, ένα μέρος των χρημάτων για τον καθαρισμό θα το καλύψει .Ευτυχώς η ΔΕΥΑΚ έχει υδροδοτήσει όλο τον οικισμό και αλλάζει όλο το δίκτυο, με ενημέρωση απο το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας κ Πλακιωτάκη έχει εγκριθεί το κονδύλι για να πληρωθεί η ΔΕΥΑΚ , όπως και το κονδύλι για το εργοστάσιο αφαλάτωσης , όμως δεν υπάρχει δημοτικός χώρος για την κατασκευή του. Κάποιος ιδιώτης παραχωρεί το οικόπεδο του για την κατασκευή του, όμως το ίδιο οικόπεδο το διεκδικεί και κάποιος άλλος. ¨Ομως ο Δήμος μπορεί να το ξεπεράσει ελέγχοντας την νομιμότητα της ιδιοκτησίας και να προχωρήσει. Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε και να περνούν τα χρόνια αφού και οι δύο ισχυρίζονται ότι θέλουν να βοηθήσουν τον οικισμό.

Στον Πευκώνα ακριβώς μπροστά από τον οικισμό της Άσσου έχουν σπάσει γύρω στα 800 με 900 τεράστια πεύκα, δηλαδή χρειάζονται 500 και βάλε τεράστια φορτηγά για την μεταφορά τους.

¨Οσο παραμένουν ,ξεραίνονται και γίνονται πιο ευαίσθητα σε πυρκαγιά.

¨Ολοι τρέμουμε τι θα γίνει σε κάποια επόμενη κακοκαιρία, δεν έχει βρεθεί κανένας αρμόδιος να μας πει ότι θα γίνουν δυο λεκάνες ανάσχεσης ,ότι θα βάλουμε ένα φράγμα.

Άτυπα ο Δήμαρχος είπε ότι πρέπει να γίνουν μελέτες, οι μελέτες θέλουν χρόνο και γραφειοκρατία, οι δρόμοι έχουν εξαφανιστεί, οι πλάκες στην πλατεία δεν υφίστανται, υφίσταται μόνο χώμα, στην επόμενη νεροποντή θα ξαναγεμίσουμε χαντάκια και όλα τα φερτά υλικά που μπαζώθηκαν θα ξαναφτάσουν στην πλατεία.
Στην παραλία κάποιοι διεκδικούν ιδιοκτησία .Αυτό βαραίνει τον Δήμο Σάμης, να το επιλύσει ούτως ώστε η παραλία να ξαναγίνει παραλία.
Το καθεστώς που επικρατεί στην Άσσο περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους είναι περίπλοκο .Εμπλέκονται αρχαιολογική υπηρεσία, περιβαλλοντική υπηρεσία, κτηματική υπηρεσία, πρέπει η πολιτεία να δώσει μια λύση ούτως ώστε να προχωρήσει η αποκατάσταση .

¨Όσον αφορά την στάση της Δημοτικής Αρχής Μονιά:

Ο κ. Δήμαρχος πρέπει κάποια στιγμή να μπεί στην διαδικασία να πάρει κάποιες αποφάσεις ,αν δεν πάρει κάποια πράγματα επάνω του δεν μπορεί να ξεκολλήσει τίποτα. Να καταλάβουν επίσης πλέον κάποιοι που έχουν αναλάβει κάποιες θέσεις ευθύνης και στον δήμο μας και στην Περιφέρεια και παντού ,να συνειδητοποιήσουν ποιες είναι οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις που έχουν .Δεν μπορεί να κάθεσαι και να πιάνεις μία θέση και να μην γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις .

Οι αρμόδιοι που είναι υπεύθυνοι και πληρώνονται γι αυτό το πράγμα, είναι και οι αρμόδιοι για να ξεκολλήσουνε κάποια πράγματα και να προχωρήσουμε.
Δεν γίνεται να λειτουργούν τα ΜΜΕ ως μπαμπούλας. Αν δεν βγει κάτι στην δημοσιότητα ,δεν μπαίνει κανείς στον κόπο να κουνήσει έστω και το μικρό δάχτυλο.

Στην ερώτηση για το αν υπήρξε χαλαρότητα απο την πλευρά του Δήμου Σάμης λόγω των κινητοποιήσεων για τις ανεμογεννήτριες και για το γιατί δεν έχει συγκλειθεί κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθούν τα όσα κοινοποιούν στην ανοιχτή επιστολή τους, απάντησε ως εξής:

Έχουν γίνει αρκετά Δημοτικά Συμβούλια για να μην κατεβούν οι ανεμογεννήτριες που δεν ξέρω και για ποιο λόγο απο την στιγμή που τόσους μήνες βλέπαμε να πέφτουν μπετά, να βγάζουν αδειοδοτήσεις και ξαφνικά μέσα σε μια μέρα έπρεπε να παρακάμψουμε όλα αυτά. Ακόμα και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μας και του κ Δημάρχου κι αυτοί πιαστήκανε σε εισαγωγικά σε ένα καθεστώς που δεν γνωρίζαμε και συμφωνήσαμε να εκφορτωθούν οι ανεμογεννήτριες στην Σάμη.

Πως μπορεί ένας νόμος που έχει ψηφιστεί στην Βουλή ξαφνικά ένα ποσοστό ανθρώπων να λέμε παρακάμπτουμε τους νόμους και κάνουμε ότι θέλουμε εμείς. Είναι εφικτό αυτό το πράγμα;
Αυτό που ζητάμε η παράταξη μας και όλες οι παρατάξεις εκτός από κάποιους που είναι αρνητικοί γενικά, είναι να τηρηθούν στο ακέραιο οι περιβαλλοντικές μελέτες.
Ας ξαναψάξουν την νομιμότητα και στις άλλες ανεμογεννήτριες.

Εμείς θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε κάθε αρμόδιο με την ελπίδα να αρχίσουμε να βλέπουμε φως στο τούνελ για την Άσσο. Δεν αρκεί να σπρώχνουμε τον αραμπά, πρέπει να υπάρχει και μαστίγιο...

Ακούστε το ηχητικό που ακολουθεί.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-939562784}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250