Μήνυμα συμπαράστασης από την Κεφαλονιά και τα Ιόνια προς τον Σαμιακό λαό (Ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 14:31

Μήνυμα συμπαράστασης από την Κεφαλονιά και τα Ιόνια προς τον Σαμιακό λαό (Ανανεωμένο)

ΕΛΜΕΚΙ 

To Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δυο μαθητών που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο μεγάλο σεισμό της Σάμου. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού μας, όπως και όλης της χώρας, θρηνεί για αυτούς.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού της Σάμου καθώς και στους εκατοντάδες πληγέντες κατοίκους που επλήγησαν από το σεισμό.

Εκφράζουμε επίσης την αλληλεγγύη μας στον Τουρκικό λαό, που υφίσταται εξίσου οδυνηρά τις συνέπειες του σεισμού.

Ως εκπαιδευτικοί στο νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης έχοντας την εμπειρία από τους σεισμούς που βιώσαμε στο νομό μας το 2014 και το 2015, μπορούμε να καταλάβουμε πολύ καλά, τι ακριβώς βιώνουν οι μαθητές οι εκπαιδευτικοί και οι κάτοικοι της Σάμου σήμερα. Η εμπειρία μας αυτή λέει ότι έχουν ανάγκη από πολύπλευρη στήριξη σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα απαραίτητα μέτρα και όχι από κυβερνητικές υποσχέσεις που την επόμενη θα ξεχαστούν, όπως έγινε και στο δικό μας παράδειγμα που 6 χρόνια τώρα αναζητούμε την υλοποίησή τους.

Ο σεισμός έγινε σε ώρα που είχαν σχολάσει τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και τα Ολοήμερα στην Πρωτοβάθμια είχαν διάλειμμα. Σε διαφορετική περίπτωση ο κίνδυνος για μαθητές και εκπαιδευτικούς θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αφού η πλειονότητα των σχολείων έπαθε πολύ σοβαρές ζημιές.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να στηρίξει τους πληγέντες μαθητές και τις οικογένειες τους και συνολικά το λαό τη Σάμου, αλλά και των γειτονικών περιοχών (π.χ. την Χίο).

• Άμεσα να ελεγχθούν τεχνικά όλα τα σχολικά κτίρια για την στατικότατα τους. Να μην επαναλειτουργήσει κανένα σχολείο αν δεν είναι εγγυημένη η ασφαλής λειτουργία και πρόσβαση σε αυτά.
• Να παρθούν ειδικά μέτρα για τους μαθητές που θα τους αποφορτίσουν από το άχθος των επιπτώσεων του σεισμού, αλλά και από την ήδη γενικότερη δύσκολη κατάσταση που βίωναν και πριν από αυτόν, όπως όλα τα σχολεία της χώρας, (κάλυψη όλων των κενών, ψυχολογική στήριξη, δωρεάν γεύματα, ασφαλή στέγη, γενναία και άμεση ενίσχυση των σεισμοπαθών, καταγραφή των ζημιών στις κατοικίες και άμεση αποκατάστασή τους κ.α.)

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ το επόμενο διάστημα και μετά από τις απαραίτητες συνεννοήσεις, θα ανακοινώσει τον συγκεκριμένο τρόπο που θα εκφράσουμε και στην πράξη την συμπαράσταση μας στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους κατοίκους της Σάμου.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του νομού να ανταποκριθούν με όλες τους τις δυνάμεις στην παραπάνω βοήθεια για τους δοκιμαζόμενους συναδέλφους, μαθητές και κατοίκους της Σάμου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Αργοστόλι 3/11/2020

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ

Περιφερειακό Συυμβούλιο Ιονίων Νήσων 

Αγαπητέ Πρόεδρε

του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου,

Θα ήθελα να σας εκφράσω τη βαθιά οδύνη μας για την τόσο τραγική κι άδικη απώλεια των δυο αθώων πλασμάτων, καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Επίσης, σας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πολίτες της δοκιμαζόμενης Σάμου από τον Εγκέλαδο.

Είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστεί κι ας ελπίσουμε από εδώ και πέρα να μην υπάρξει συνέχεια κι όλα να πάνε κατευχήν.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

 

Νικόλαος Μουζακίτης

 

 Δήμαρχος Σάμης 

Με μεγάλη θλίψη και οδύνη συμμετέχει ο Δήμος Σάμης στον πόνο του λαού της Σάμου για τις καταστροφές από τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό, αλλά και για το χαμό των δύο παιδιών.

Ως πληγέντες πολλές φορές από ισχυρούς σεισμούς, ξέρουμε ότι θέλει δύναμη και κουράγιο για την επόμενη μέρα. Σε αυτή την προσπάθεια του λαού της Σάμου είμαστε αλληλέγγυοι.

Δήμαρχος Σάμης

Γεράσιμος Μονιάς-Νέτης

 

ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ

Εκφράζω τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Σάμου.

Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη έχουμε μάθει να ζούμε με τους σεισμούς και συναισθανόμαστε πόσο δύσκολο είναι.

Εύχομαι στη Σάμο καλή δύναμη και γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα.

Συλλυπητήρια για τα δύο παιδιά που χάθηκαν άδικα από το σεισμό.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκη

 

Συλλυπητήρια και μήνυμα συμπαράστασης  της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου

προς τον Σαμιακο λαό

Με βαθειά θλίψη συμμετέχω στον πόνο του αγαπημένου Σαμιακού λαού για τις καταστροφικές συνέπειες του Εγκέλαδου και την οδύνη για τον χαμό των δυο εφήβων.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους και ευχομαι να έχουν την βοήθεια του Θεού και την δύναμη για να αντιμετωπίσουν το σκληρό αυτό χτύπημα.

Εκφράζω, επίσης, τα συναισθήματα συμπαράστασης των πολιτών των Ιονίων Νήσων σε όλους τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες.

Αγαπημένοι μας συμπατριώτες, είμαστε και εμείς πληγέντες πολλές φορές από μεγάλους σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές.

Γνωρίζουμε ότι απαιτείται κουράγιο, αποφαστιστικότητα και αλληλεγγύη για την επόμενη ημέρα.

Καλή δύναμη.

Είμαστε δίπλα σας.

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

πρ. Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου




00 inkefalonia general ad 300X250