ΣΥΡΙΖΑ: «Μην το διανοηθούν»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 12:42

ΣΥΡΙΖΑ: «Μην το διανοηθούν»

Ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις στη Σάμη

«Μην το διανοηθούν»

Το κράτος της βίας και της καταστολής που εκφράζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη άρχισε να γίνεται de facto αντιληπτό κι από τους Θιακοκεφαλονίτες από χθες τα χαράματα. Ενάντια στις κινητοποιήσεις των ακόμη λασπομένων και πνιγμένων πολιτών του Δήμου Σάμης, η κυνέρνηση Μητσοτάκη και η Περιφερειάρχης Κράτσα επιλέγουν την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας και την παρουσία ασθενοφόρου προκειμένου να καταστείλουν με βία το λαϊκό αίσθημα.

Τους προειδοποιούμε να μην το διανοηθούν!

Πριν να δοθούν οι εντολές καταστολής απ’ τα κλιματιζόμενα γραφεία με τα παχιά χαλιά, ας πάνε οι κύριοι υπεύθυνοι μία βόλτα απ’ την Αγία Ευφημία κι απ’ τη Λαγγάδα να δουν τι έχει υποστεί ο Θιακοκεφαλονίτικος λαός και μετά ας αποφασίσουν...

Το χειρότερο όμως είναι ότι γνωρίζουν και παρόλα αυτά επιλέγουν το δρόμο της Βίας και της Καταστολής όπως έκαναν και με τους ανυπεράσπιστους μαθητές. Στην Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη όποιος διαμαρτύρεται ή εναντιώνεται, έρχεται αντιμέτωπος με τα σώματα ασφαλείας που κι αυτά ευτελίζονται στα μάτια των πολιτών απ’ το στυγνό ρόλο που καλούνται να παίξουν.

Καλούμε εδώ και τώρα την Κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο εμπλοκής που θα βαθύνει τον κοινωνικό διχασμό, και να κάτσει άμεσα στο ίδιο τραπέζι με τους εμπλεκόμενους Δήμους και φορείς προκειμένου να βρεθεί μία ειρηνική λύση ικανοποιητική για όλα τα μέρη.

Όχι άλλη βία! Όχι άλλη καταστολή!

Για ό,τι ακολουθήσει, οι ευθύνες θα έχουν ονοματεπώνυμο...

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Κεφαλονιάς -Ιθάκης


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ