«Κεφαλονιά, νησί για όλους»: Δράση «ΙΑΝΟΣ- Αλληλεγγύη στην Κεφαλονιά» - Τα πρώτα 2.000 ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 09:41

«Κεφαλονιά, νησί για όλους»: Δράση «ΙΑΝΟΣ- Αλληλεγγύη στην Κεφαλονιά» - Τα πρώτα 2.000 ευρώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αμέσως μετά το χτύπημα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού», η κίνηση «Κεφαλονιά, νησί για όλους» πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει χρήματα για τη στήριξη των περιοχών που έχουν πληγείhttps://www.giveandfund.com/giveandfund/project/kefalonia-ianos2020

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ανακούφιση ανθρώπων που έχουν υποστεί ζημιές στα σπίτια τους, για την οργάνωση εθελοντικών δράσεων στην περιοχή και για όποια άλλη ενέργεια κριθεί απαραίτητη, πάντοτε σε συνεργασία με τις αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η αντίδραση των συμπολιτών μας ήταν άμεση και σε διάστημα 2 ημερών συγκεντρώθηκε το ποσό των 2.000€ από δωρεές. Σας ευχαριστούμε όλους, επώνυμους και ανώνυμους δωρητές!
Για τη διαχείριση των χρημάτων που συγκεντρώνονται έχει συσταθεί μια τετραμελής ομάδα, η οποία αποφασίζει την διάθεση των χρημάτων, πάντοτε σύμφωνα με το πλαίσιο της δράσης. Κατά την τελευταία σύσκεψη της ομάδα, μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκε οι πρώτες δύο χιλιάδες (2.000€), να διατεθούν ως εξής:

  • 1.200€ για την προσφορά φαγητού στους πληγέντες του Δήμου Σάμης, δράση η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί μέσω δύο αποστολών φαγητού που υλοποιήθηκαν την Τετάρτη 23 και Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου. Στις δύο αυτές αποστολές προσφέρθηκαν συνολικά 250 μερίδες φαγητού.
  • 800€ για την δωρεά εξοπλισμού στην Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου και συγκεκριμένα: 1 βενζινοκίνητο πλυστικό υψηλής πίεσης 250bar και 1 αεροσυμπιεστή 3hp/150lt. Ο εξοπλισμός επιλέχτηκε σε συνεννόηση με την ομάδα ώστε να είναι συμβατός με τις ανάγκες τους και αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Δεν σταματάμε όμως εδώ, καθώς νέες ανάγκες προκύπτουν καθημερινά. Η κακοκαιρία που ακολούθησε λίγες ημέρες μετά τον «Ιανό», χτύπησε και το καταφύγιο ζώων «ΑΡΚ», στη ΒΙΠΕ Αργοστολίου, προκαλώντας πολλές καταστροφές. Στους επόμενους στόχους μας έχει προστεθεί η βοήθεια προς το καταφύγιο και τους μικρούς μας τετράποδους φίλους, με υλικά, εξοπλισμό και εθελοντική εργασία.
Συνεχίζουμε. Στηρίξτε την προσπάθειά μας, στηρίξτε το νησί μας. Και η πιο μικρή προσφορά έχει αξία:

  • Δωρίζοντας μόλις 6€, εξασφαλίζετε μία μερίδα φαγητό σε έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη.
  • Με 25€, ένα φύλλο πλέγματος για την αποκατάσταση των περιφράξεων του «ΑΡΚ»
  • Με 120€, εξοπλίζετε μια εθελοντική ομάδα με έναν φορητό ασύρματο vhf/uhf

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/kefalonia-ianos2020

Η ομάδα παρακολούθησης της δράσης «ΙΑΝΟΣ – Αλληλεγγύη στην Κεφαλονιά»
Κατερίνα Κλωνή
Αλέξανδρος Παντελειός
Τάσος Παπαθεοδωρόπουλος
Ράνια Στελλάτου