Γιάννης Μπαλάφας στον Inkefalonia 103,9: «Η κυβέρνηση ενώ γνώριζε το “ρίσκο” να ανοίξει τα σύνορα για τον τουρισμό δεν φρόντισε να οχυρώσει τον τομέα της υγείας»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 10:12

Γιάννης Μπαλάφας στον Inkefalonia 103,9: «Η κυβέρνηση ενώ γνώριζε το “ρίσκο” να ανοίξει τα σύνορα για τον τουρισμό δεν φρόντισε να οχυρώσει τον τομέα της υγείας»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” και στον Inkefalonia 103,9 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ο κ. Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής (Νοέμβριος 2016 – Αύγουστος 2018).

Εν πρώτοις, ο εκ Ληξουρίου ορμώμενος πολιτικός, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κεφαλονιά και η Ιθάκη μετά το πέρασμα του “Ιανού” και στο ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση ευρισκόμενη πάντα κοντά στον πολίτη απο την πρώτη στιγμή φρόντισε να στείλει κλιμάκιο στα νησιά μας με επικεφαλής την κ. Χαρά Καφαντάρη αναπληρώτρια τομεάρχη πολιτική προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ για την καταγραφή των προβλημάτων.

Η Πολιτική Προστασία είπε ότι δεν λειτούργησε επαρκώς όσον αφορά την πρόληψη των όσων επακολούθησαν ,δεν είναι ώρα για ευθύνες αλλά για την λύση των προβλημάτων και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφησυχάσει μέχρι να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα για τους πληγέντες.

Για τα όσα αφορούν στα εσωκομματικά του Σύριζα “πειθαρχικό” είπε ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα που απασχολούν τον λαό αυτή την στιγμή και η στροφή της κοινής γνώμης γίνεται στοχευμένα. Στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο καθένας μπορεί να εκφράσει την γνώμη του, όμως είναι απαραίτητο να υπάρχει και ένας έλεγχος.

Στην συνέχεια ο κ. Μπαλάφας ερωτηθείς για το Μεταναστευτικό, επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας , η οποία στο παρελθόν όπως είπε λοιδορούσε τον τρόπο χειρισμού του μεταναστευτικού από τον Σύριζα και τώρα έχει να λύσει πολύ πιο δύσκολα προβλήματα , ανέλυσε δε χρονικά τα όσα έχουν προηγηθεί σε σχέση με το μεταναστευτικό.

Σε σχέση με την πανδημία του covid-19, ο κ. Μπαλάφας επίσης καταφέρθηκε εναντίον της Κυβέρνησης για το ότι ενώ γνώριζε το “ρίσκο” να ανοίξει τα σύνορα για τον τουρισμό δεν έλεγξε

τις εισόδους κατά πως έπρεπε, δεν φρόντισε να οχυρώσει την χώρα όσον αφορά τον τομέα της υγείας την ανάλογη ώρα, να φροντίσει να αποφευχθούν οι συνωστισμοί σε μέσα μαζικής μεταφοράς , ενώ αντίθετα φρόντισε να παρέχει χρήμα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για την κάλυψη της.

Ακούστε για τα περισσότερα το ηχητικό που ακολουθεί

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-965210763}




00 inkefalonia general ad 300X250