Αγωνιστική Συνεργασία: Να παρθούν δραστικά μέτρα στήριξής - Τι ζητάμε

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 13:53

Αγωνιστική Συνεργασία: Να παρθούν δραστικά μέτρα στήριξής - Τι ζητάμε

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ε.Β.Ε.(αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, αυτοκινητιστών)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, βιοπαλαιστές έμποροι και αυταπασχολούμενοι

Οι τελευταίες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που αντιμετωπίσαμε για ακόμη μία φορά στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων μας.

Μετά από  μια ούτως ή άλλως πολύ δύσκολη χρονιά όπου αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε μια νέα οικονομική κρίση που πλήττει το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, η οποία ενισχύθηκε από την καθήλωση των εισοδημάτων μας από τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, μετά από ένα ούτως ή άλλως δύσκολο καλοκαίρι και λόγω αυτών των ζητημάτων, ήρθαν οι πλημμύρες να μας δώσουν τη χαριστική βολή.

Ως Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών, θεωρούμε ότι και οι πρόσφατες καταστροφές σε διάφορα σημεία των νησιών μας (Αγία Ευθυμία, Άσσος, Φισκάρδο, Ληξούρι, Φρίκες Ιθάκης και σε πολλά άλλα σημεία) από τα καιρικά φαινόμενα, δε συνιστά τίποτα λιγότερο από ένα προμελετημένο έγκλημα που διαπράττεται με ευθύνη των όλων ως τώρα κυβερνήσεων αλλά και των Τοπικών  και Περιφερειακών Αρχών. Ενώ για χρόνια είναι γνώστες και μάρτυρες τέτοιων επαναλαμβανόμενων φαινομένων ειδικά σε περιοχές όπως η Αγία Ευθυμία, αδιαφορούν για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων και των αυταπασχολούμενων, βάζοντας σε προτεραιότητα τα έργα για τα συμφέροντα που μόνο τις δικές μας ανάγκες δεν καλύπτουν.

Εδώ και τώρα, καλούμε κάθε αρμόδιο, την Κυβέρνηση, να ενισχύσει ουσιαστικά τους βιοπαλαιστές εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους. Να παρθούν δραστικά μέτρα στήριξής μας. Καλούμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης να συνεδριάσει άμεσα και να αποφασίσει την αγωνιστική διεκδίκηση των παρακάτω αιτημάτων μας. Καλούμε ταυτόχρονα όλους τους συναδέλφους μας, να οργανώσουμε την πάλη μας για:

  • Απαλλαγή του φόρου εισοδήματος στα εισοδήματα όλων των βιοπαλαιστών εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων που επλήγησαν από τις τελευταία φυσικά φαινόμενα. Απαλλαγή των πληττόμενων από ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος και λοιπούς φόρους.
  • Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών στο 100% για τουλάχιστον ένα εξάμηνο και με εγγύηση της ασφαλιστικής ικανότητας των ασφαλισμένων.

Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ για όσο διάστημα απαιτείται. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για τους αυταπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα, ειδικά για όσους επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα. Καμία διακοπή λόγω αδυναμίας εξόφλησης οφειλών.

  • Άμεση επανένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ, Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, μείωση των έμμεσων φόρων. Τις αυξημένες κρατικές δαπάνες, να τις πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και όχι οι μικροί ΕΒΕ, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι
  • Άμεση καταγραφή των ζημιών και αποκατάστασή τους
  • Άμεση αποζημίωση των εμπόρων και επαγγελματιών στο 100% της ζημίας
  • Απαλλαγή όλων των αυταπασχολούμενων από δημοτικά τέλη για 6 μήνες. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και δεν μπορούν σήμερα να λειτουργήσουν.
  • Να υπάρξει άμεση μέριμνα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων με την χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια
  • Άμεσα να παρέμβουν συντονισμένα κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμοι, με την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για την απάντληση των νερών από τις πλημμυρισμένες κατοικημένες περιοχές και τα καταστήματα
  • Άμεσα να υλοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα αλλά και όλα τα απαραίτητα έργα πρόληψης για να μην ξανασυμβούν παρόμοια φαινόμενα.

Για την ΑΣΕ

Τσιμάρας Νικόλαος                                                  Γρηγορόπουλος Σταύρος




00 inkefalonia general ad 300X250