Επιτροπή Αγώνα Γονεών: Κινητοποίηση στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας την Τετάρτη 2/9 (Τα αιτήματά τους)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 18:36

Επιτροπή Αγώνα Γονεών: Κινητοποίηση στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας την Τετάρτη 2/9 (Τα αιτήματά τους)

 Το Σάββατο 29/8/20 πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι, συνάντηση γονέων μαθητών του Δήμου Αργοστολίου, μετά από πρόσκληση της ΄Ενωσης γονέων.

Η προσέλευση ήταν σημαντική και συμμετείχαν γονείς από πλήθος σχολείων καθώς και εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης .

Το θέμα της συζήτησης ήταν το άνοιγμα των σχολείων με όρους που θα εξασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, την ώρα που βρισκόμαστε μάλιστα σε ανοδική φάση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Καθώς με τα ως τώρα δεδομένα και παρά το χρόνο που μεσολάβησε από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς , ο σχεδιασμός του ανοίγματος των σχολείων από το υπουργείο γίνεται χωρίς την απαραίτητη μέριμνα, κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση και με όρους που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, απέχει δε από τις επιστημονικές επισημάνσεις και οδηγίες, και έχει γνώμονα αποκλειστικό το κόστος που συνεπάγεται η λήψη κάθε απαραίτητου μέτρου , αποφασίστηκε από τους συμμετέχοντες :

α. Η δημιουργία επιτροπής αγώνα γονέων που θα δράσει συντονιστικά και αγωνιστικά , ώστε να προωθηθούν και να υλοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα εξασφάλισης των όρων υγιεινής και ασφάλειας στην σχολική κοινότητα.

β. Η παράστασή μας για διαμαρτυρία στις διευθύνσεις α/βαθμιας και β/βαθμιας εκπαίδευσης καθώς και στο Δήμο Αργοστολίου και την Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς , ως αρμοδίους για τους διάφορους τομείς εκπαιδευτικής διαδικασίας την Τετάρτη 02/09/2020.

Καλούμε γονείς εκπαιδευτικούς και μαθητές να πλαισιώσουν την κίνηση αυτή και να αγωνιστούμε για :

• Εξασφάλιση των αποστάσεων ασφαλείας στις σχολικές αίθουσες. Ολιγομελή τμήματα και όχι πάνω από 15 παιδιά στην τάξη. Ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα οι τάξεις-κλουβιά σε κοντέινερς. Δεν φτάνουν μόνο οι μάσκες.

• Επαρκείς και έγκαιρες προσλήψεις διδακτικού προσωπικού για την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών

• ΄Εγκαιρη και πλήρη κάλυψη της ενισχυτικής και της πρόσθετης διδακτικής διδασκαλίας και

• Όχι κάμερες στις τάξεις

• Ικανή και έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις έκτακτες ανάγκες λήψης μέτρων προστασίας στις σχολικές μονάδες (υλικά, μάσκες, αντισηπτικά, θερμόμετρα, κτιριακές παρεμβάσεις, ασφαλή μέσα θέρμανσης κα)

• Επαρκείς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας. Οι 39 προσλήψεις στις οποίες προχωρά ο Δήμος Αργοστολίου δεν φτάνουν για τις 44 σχολικές του μονάδες – αντίστοιχα ο δήμος Σάμης 6 προσλήψεις για 9 σχολεία και το Ληξούρι 9 για 9 σχολεία - καθώς οι μισές προσλήψεις κάθε δήμου είναι μειωμένου ωραρίου.

• Ασφαλείς οδικές μεταφορές – εξασφάλιση των αποστάσεων και των απολυμάνσεων στα μέσα μεταφοράς μαθητών • Ενίσχυση όλων των δομών υγείας του νησιού και δημιουργία ιατρικού – επιστημονικού δικτύου επιφορτισμένου αποκλειστικά με την ενημέρωση, τον έλεγχο λειτουργίας των σχολικών μονάδων, τις σαφείς οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης καθώς και αντιμετώπισης τυχόν κρουσμάτων σε σχολεία βάσει πρωτοκόλλων και με μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ : ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σας καλούμε την Τετάρτη 02/09/2020 και ώρα 10.30 πμ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Μπ. ΄Ανινου 1 – απέναντι από ΟΑΕΔ) απ’ όπου θα ξεκινήσουμε.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΟΝΕΩΝ* Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6948515787, 6977794024

*Στην επιτροπή αγώνα αποφάσισαν να συμμετέχουν και οι γονείς του Δήμου Σάμης που συμμετείχαν σε συγκέντρωση γονέων του δήμου τους , τη Δευτέρα 31/08 με αντίστοιχα καλή συμμετοχή και διεξοδική συζήτηση για πιο πάνω ζητήματα.




00 inkefalonia general ad 300X250