Σπύρος Γαλιατσάτος : Θεματοφύλακας της αμεσότερης Δημοκρατίας η Αυτοδιοίκηση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 09:35

Σχετικά με την σημερινή επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου και Μέλους της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Ι.Ν. κ. Μάκη Φόρτε, μου δίνεται η ευκαιρία να πω και να υπενθυμίσω τα ακόλουθα: Κατ' αρχήν πρόκειται για το ίδιο θέμα που πέρυσι σχεδόν τέτοια εποχή, αποχωρήσαμε από την Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία), οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων, των Πρακτόρων και των Camping, διαφωνούντες επί της διαδικασίας εκτύπωσης των φυλλαδίων της Π.Ι.Ν. καθώς και επί της σκοπιμότητος.

Υπενθυμίζω επίσης, ότι η αποχώρηση όλων που προανέφερα, δεν είχε καμία αιχμή κατά του Αντιπεριφερειάρχη μας κου Σωτήρη Κουρή. Αντιθέτως εγώ δήλωσα φεύγοντας ότι αυτή η πράξη μας ίσως διευκολύνει και τις ενέργειες του ίδιου.

Δεν επιχαίρω λοιπόν σήμερα μετά τα θιγόμενα από τον κ. Φόρτε, επειδή τότε καλώς επράξαμε, ούτε επιχαίρω για το ότι κι εγώ πολλές φορές έχω στηλιτεύσει τη συμπεριφορά της Π.Ι.Ν. επί της διαχείρισης των κονδυλίων της τουριστικής προβολής, τα οποία κονδύλια θα ζήλευε να έχει ακόμα και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Αντιθέτως, θλίβομαι αν τα θιγόμενα από τον κ. Φόρτε, βγουν τελικά βάσιμα. Ο κ. Φόρτες γνωρίζω ότι λειτουργεί μετά λόγου γνώσεως, με συγκρότηση και με ευαισθησία επί τέτοιων θεμάτων.

Τα όποια κονδύλια εάν δεν οδεύσουν με «ευλάβεια» στο σκοπό για τον οποίο προορίζονται, δεν είναι μόνο ένα μονοσήμαντο κακό. Και τούτο διότι αν δεν διατεθούν στον προορισμό τους, με την προστιθέμενη αξία που θα προσπορίσουν στην οικονομία και στην κοινωνία, σε συνάρτηση με τον πολλαπλασιαστή του χρήματος, θα διατηρήσουν και θα επαυξήσουν θέσεις εργασίας, θα σώσουν ή θα ιδρύσουν επιχειρήσεις, κτλ κτλ.

Έχοντας λοιπόν επίγνωση των παραπάνω, προτρέπω τους «άρχοντες» της Αυτοδιοίκησης, όπως είναι πια και οι αιρετές Περιφέρειες, όσο «πεφωτισμένοι» κι αν είναι, να εφαρμόζουν την αμεσότερη Δημοκρατία, ανεξάρτητα τι λέει δήθεν ο «Καλλικράτης» ή ο «Καποδίστριας» ή ο οιοσδήποτε άλλος. Ο κοινός νους επιτάσσει συνέργειες όλων, δημοσίων και ιδιωτικών φορέων.

Διαφορετικά, την «σήμερον ημέραν» δεν θέλω να σκέπτομαι για τα επερχόμενα.

Σπύρος Γαλιατσάτος

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κεφ/νιας - Ιθάκης




00 inkefalonia general ad 300X250