Ο "ΥΠΕΡΙΩΝ' για την κοπή των πεύκων στον εξωτερικό χώρο της δομής

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 16:00

Ο "ΥΠΕΡΙΩΝ' για την κοπή των πεύκων στον εξωτερικό χώρο της δομής

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Διοικητικού Συμβουλίου της  Ένωσης Α.μεΑ.  «ΥΠΕΡΙΩΝ»

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ως Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» αισθανόμαστε την ανάγκη, να τοποθετηθούμε και να απαντήσουμε σε αναφορές, που έχουν δημιουργήσει σάλο στην τοπική κοινωνία της πόλης μας, σχετικά με την κοπή των πεύκων της Αθηνούλας στον χώρο του Κέντρου Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ».

Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Η κοπή των πεύκων έγινε μετά από προτροπή αρμοδίου υπαλλήλου του δασαρχείου, όταν μία ομάδα της ανωτέρω υπηρεσίας ανέλαβε την προηγούμενη χρονιά την καθαριότητα όλης της εκτάσεως του οικοπέδου, χαρακτηρίζοντας τα πεύκα ως λείαν επικίνδυνα, περισσότερο δε για τους ωφελούμενους του Κ.Δ.Η.Φ.

Φέτος καλέστηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ληξουρίου κος. Μαρκέτος Δημήτρης έχοντας τη σχετική αρμοδιότητα και συνηγόρησε και αυτός για την πλήρη απομάκρυνση των δέντρων από το χώρο του Κ.Δ.Η.Φ.

Αξιολογώντας και τις δύο προτάσεις και θέλοντας να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις, προβήκαμε ως Ένωση στην κοπή τους. Τυπικά σας ενημερώνουμε, ότι από ιδρύσεως της Ένωσης έσπαγαν κλαδιά από άλλα πεύκα και δημιουργούνταν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των κτιρίων, αλλά κινδύνευαν και άτομα με αναπηρία, που βρισκόντουσαν πολύ κοντά τη δεδομένη στιγμή.

Θεωρούμε, ότι όσοι πολίτες έχουν κάποιες παρατηρήσεις, ας επισκέπτονται τους χώρους της Ένωσης, για να λύνουν τις απορίες τους. Άλλωστε, ουδέποτε αρνηθήκαμε, να συνομιλούμε με πολίτες για θέματα που σχετίζονται με τον «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» και σας ενημερώνουμε, ότι πολύ σεμνά και ταπεινά επικοινωνούμε με όλους, πολύ δε περισσότερο, όταν η καθημερινότητά μας σχετίζεται με άτομα με αναπηρία. Δεν τιμά κανέναν η κριτική και η παραπληροφόρηση μέσω facebook ή και σε πηγαδάκια. Τέτοιες κινήσεις, μας προβληματίζουν ιδιαίτερα και μάλλον σύγχυση δημιουργούν.

Ο σκοπός μας είναι, να προσφέρουμε τόσο στα Άτομα με Αναπηρία, όσο και στην τοπική κοινωνία, αλλά και στην ανάδειξη του Πολιτισμού του τόπου μας και ευτυχώς μέχρι σήμερα  το έχουμε πετύχει.

Παράκλησή μας για οποιουσδήποτε προβληματισμούς να επικοινωνείτε με την Ένωσή μας τηλεφωνικά, ηλεκρονικά ή και προσωπικά ακομή.

Είμαστε ανοιχτοί σε όλους και για όλα ανεξαιρέτως.

Συνημμένα και για αποκατάσταση της αλήθειας, σας γνωστοποιούμε τη σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Κεφαλονιάς. Ήδη, έχουμε επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Πρασίνου για νέα δενδροφύτευση όλου του χώρου. Πιστεύουμε, ότι τα σπίτια της Αθηνούλας κοσμούν την περιοχή και συνάδουν απόλυτα με την επιθυμία της.

Και θα κλείσουμε με το ρητό «Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας» Χείλων Λακεδαιμόνιος.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.,

Η Πρόεδρος

Σοφία Μαροπούλου - Ζαφειράτου

Η Γενική Γραμματέας

Μαρία Λαδά

Επιστολή από Διεύθυνση Δασών 001


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ