Πρωτοβάθμια : Συγχαρητήρια για δράσεις εκπαιδευτικών του Νομού

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 14:15

Πρωτοβάθμια : Συγχαρητήρια για δράσεις εκπαιδευτικών του Νομού

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας αισθάνεται την ανάγκη δημόσια να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που σε τόσο δύσκολους καιρούς αναπτύσσουν δράσεις που προάγουν την εκπαίδευση, αναβαθμίζουν την παιδεία και αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά πως οι εκπαιδευτικοί ήταν, είναι και θα είναι οι πρωταγωνιστές της θωράκισης της μελλοντικής εξέλιξης των μαθητών μας και της κοινωνίας γενικότερα.


Συγκεκριμένα, κατά το μήνα Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:
1. Στις 10-11 Δεκέμβρη 2012 η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεργάστηκε εξαιρετικά με το Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών και 1ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου (Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα). Η χορωδία των δυο Σχολείων συμμετείχε στην προβολή της παράστασης της όπερας «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» με επιτυχία.
2. Η εκπαιδευτικός κα. Γαλάτεια Βέρρα, κλάδου ΠΕ016 (Μουσικής Αγωγής), που υπηρετεί στο 4ο Δ.Σ. Αργοστολίου και συμμετέχει ενεργά σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις του τόπου μας μέσα από τη χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ, εξέδωσε τη 2η ποιητική της συλλογή με τίτλο: «Χρώματα Αλήθειας», την οποία αφιερώνει στα λαμπερά μάτια των μαθητών και μαθητριών της. Η παρουσία της στην Κεφαλονιά τιμά τον κλάδο των εκπαιδευτικών.
3. Στο Ληξούρι την 16η Δεκεμβρίου 2012, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη – Μουσείο Ιακωβάτων – Τυπάλδων, πραγματοποιήθηκε ρεσιτάλ για δυο κιθάρες από δυο εκπαιδευτικούς : τον κ. Δημήτρη Δημακόπουλο, Δάσκαλο του 1ου Δ.Σ. Ληξουρίου και τον κ. Γιάννη Αργυρόπουλο, Μουσικό με εξαιρετικές σπουδές και διακρίσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, που εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ήταν μια βραδιά εξαιρετική που μας ταξίδεψε με έργα Λατινοαμερικάνικης Μουσικής.

Η Δ/ΝΤΡΙΑ Π.Ε.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ




00 inkefalonia general ad 300X250