Τελειώνει η προθεσμία για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 09:44

Τελειώνει η προθεσμία για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Tέλος χρόνου για την υποβολή δήλωση για την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙ.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει μέχρι σήμερα Τετάρτη να δηλώσουν ότι αποδέχονται το ποσό του φθηνού κρατικού δανείου που τους έχει χορηγηθεί.

Σήμερα εξάλλου εκπνέει και η προθεσμία για τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν υπέβαλαν αίτηση χορήγησης επιστρεπτέας προκαταβολής και συμπλήρωσαν στοιχεία εσόδων στην εφαρμογή «Τα έσοδά μου» στην πλατφόρμα mybussinessSupport.

Σημειώνεται ότι χθες πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 20.507 δικαιούχων του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 172 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 60.804, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 484,4 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι 41.120 δικαιούχοι του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, οι οποίοι έχουν λάβει τη χρηματοδοτική ενίσχυση, δεν είχαν επωφεληθεί από τον 1ο κύκλο του προγράμματος. Συνολικά, περίπου 100.000 επιχειρήσεις έχουν ενισχυθεί μέχρι σήμερα από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή Ι ή την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ.

Οι πληρωμές του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστούν στο τέλος της εβδομάδας.

Στην εκπνοή της προθεσμίας υποβολής της αίτησης χορήγησης της επιστρεπτέας προκαταβολής η ΑΑΔΕ διευκρινίζει τα εξής:

Η υποχρέωση συμπλήρωσης, για τους μήνες Ιούνιο έως και Δεκέμβριο του 2020, του κύκλου εργασιών ΦΠΑ ή των ακαθάριστων εσόδων, κάθε μήνα, κατά περίπτωση (με προθεσμία από την τρίτη μέχρι τη δέκατη ημέρα του επόμενου μήνα), δεν αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης για χορήγηση της ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, αλλά ούτε και προϋπόθεση για τη χορήγηση αυτής.
Οι επιχειρήσεις που είχαν δηλώσει μέχρι τις 26.06.2020 στοιχεία εσόδων στην εφαρμογή «Τα έσοδά μου» της πλατφόρμας «MyBusinessSupport» και δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 26.06.2020 και εκ του λόγου αυτού η αίτηση χορήγησης επιστρεπτέας προκαταβολής απορρίφθηκε, δύνανται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση χορήγησης επιστρεπτέας προκαταβολής έως σήμερα 15 Ιουλίου 2020.
Επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν έως τις 10 Ιουλίου 2020 αίτηση χορήγησης επιστρεπτέας προκαταβολής και συμπλήρωσαν στοιχεία εσόδων στην εφαρμογή «Τα έσοδά μου» της πλατφόρμας «MyBusinessSupport» έως τις 26.06.2020, επίσης δύνανται να υποβάλουν αίτηση χορήγησης επιστρεπτέας προκαταβολής μέχρι σήμερα 15 Ιουλίου 2020.

dikaiologitika.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ