Φτάνει στην Κεφαλονιά το «κίνημα της πατάτας»;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 09:13

Φτάνει στην Κεφαλονιά το «κίνημα της πατάτας»;

Ενδεχομένως να δουμε και στην Κεφαλονιά το κίνημα της φθηνής πατάτας. Οι Ενεργοί Πολίτες Κεφαλονιάς με ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν:

"Eπειδή ζούμε σε δύσκολους καιρούς,  βλέπουμε  τα εισοδήματά μας καθημερινά να μειώνονται είτε εργαζόμενοι είτε  συνταξιούχοι, άνθρωποι να χάνουν καθημερινά τις δουλειές τους και το κόστος ζωής ειδικά στο νησί μας αντιθέτως να  αυξάνεται καλούμε τους συμπολίτες μας καθώς και την δημοτική αρχή στη δημιουργία  κινήματος για  την προμήθεια φθηνών αγροτικών προϊόντων απευθείας  από τους  παραγωγούς παραγκωνίζοντας τους μεσάζοντες που τόσα χρόνια πλούτιζαν εις βάρος μας. 

Φυσικά  δεν τίθεται θέμα ποιότητος γιατί είναι τα ίδια προϊόντα που προμηθευόμαστε από την αγορά και πολλές φορές και καλύτερα γιατί έρχονται απευθείας από τον παραγωγό.  

 Aυτό το κίνημα έχει διαδοθεί στους περισσότερους δήμους της χώρας μας και καλούμε και τον δικό μας δήμο να αναλάβει άμεσα τις ανάλογες πρωτοβουλίες  διαφορετικά θα ενεργήσουμε από μόνοι μας.

Όσοι θέλουν να λέγονται ενεργοί πολίτες και  θέλουν να προσφέρουν  εθελοντικό  έργο σ αυτήν την κατεύθυνση μπορούν να αποστέλλουν  τα στοιχεία τους  στο παρακάτω e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  με σκοπό τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την εξεύρεση προϊόντων από παραγωγούς  καθώς και δελτίων παραγγελίας  από τους δημότες μας.

Τα προϊόντα που διακινούνται μέσα από τις εθελοντικές ομάδες  η τους δήμους είναι τα παρακάτω: πατάτες, κρεμμύδια και λοιπά λαχανικά –όσπρια-άλευρα-μέλι και λάδι τα οποία πωλούνται από 50 ως 70% φθηνότερα σε σχέση με τα καταστήματα και συνήθως σε συσκευασίες των 5 κιλών με εξαίρεση τις πατάτες όπου μπορούν να  προμηθευτούν ως 20 κιλά έκαστος".

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250