O Παναγής Καππάτος στον Cosmos 965: «Νοσοκομείο και ΤΕΙ Ληξουρίου οι προτεραιότητές μου»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 17:54

O Παναγής Καππάτος στον Cosmos 965: «Νοσοκομείο και ΤΕΙ Ληξουρίου οι προτεραιότητές μου»

 Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος για μια συζήτηση με κυρίαρχο θέμα την υγεία και τις δομές της στο νησί.

Με το ευχάριστο νέο των δύο πλωτών ασθενοφόρων  ξεκίνησε η κουβέντα και ο κος Καππάτος έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις τονίζοντας: «Τα δύο πλωτά ασθενοφόρα είναι για όλη την Περιφέρεια. Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για την έδρα τους. Είναι κίνηση της περιφέρειας».

Ο κος Καππάτος σχολίασε και την επίσκεψη του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κου Καρβέλη, υπογραμμίζοντας ότι ήρθε απροειδοποίητα καθώς ήθελε να δει πως λειτουργούν οι δομές σε πραγματικές συνθήκες. «Άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων. Επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αργοστολίου και Ληξουρίου και το κέντρο υγείας Σάμης» ανέφερε ο κος Καππάτος και συνέχισε επισημαίνοντας πως: «Θα δοθούν λύσεις και για το καλοκαίρι και για τον χειμώνα. Θα υπάρξει απόσπαση 2 παθολόγων για τρεις μήνες, θα γίνει προκήρυξη 2 θέσεων παθολόγων και θα έρθει και αναισθησιολόγος». Ο βουλευτής εξήγησε ότι οι αναισθησιολόγοι είναι δυσεύρετοι στην Ελλάδα και αποτελεί γενικό πρόβλημα η  έλλειψη τους στα νοσοκομεία. Επίσης, ανέφερε ότι προκαλεί ερωτηματικά γιατί δεν έρχονται γιατροί στην Κεφαλονιά, την στιγμή που η Κεφαλονιά δεν διαφέρει από άλλα μέρη ενώ υπογράμμισε ότι θα δοθούν κίνητρα για όλα τα νησιά.

Το πολύ σοβαρό θέμα της ΜΕΘ αναλύθηκε  εκτενώς από τον κο Καππάτο. Όπως τόνισε για να λειτουργήσει η ΜΕΘ πρέπει να υπάρχουν από 25 έως 35 άτομα. «Οι εντατικολόγοι είναι μια πολύ δύσκολη ειδικότητα. Υπήρξε συζήτηση με τον κο Καρβέλη και μου πρότεινε να λειτουργήσει αρχικά ως ΜΑΦ και να εξελιχθεί σε ΜΕΘ» ανέφερε και ενημέρωσε ότι θα γίνουν προσπάθειες για να λειτουργήσει η ΜΑΦ μετά το καλοκαίρι.

Ο βουλευτής έκανε αναφορά και για 2 ασθενοφόρα τα οποία θα έρθουν και θα είναι σε περιοχές απομακρυσμένες όπως Πόρο, Σκάλα και Έρυσσο τα οποία θα εξυπηρετούν σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο περιστατικό. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Μου ζήτησαν οι ξενοδόχοι να υπάρξουν ασθενοφόρα στις περιοχές γιατί αν συμβεί κάτι, αργούν πολύ να μεταφερθούν. Ο κος Καρβέλης μου είπε ότι θα προμηθευτούμε τα ασθενοφόρα μέσω δωρεάς και μου έδωσε υπόσχεση ότι θα βρούμε και το πλήρωμα».

Σχετικά με το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο ο κος Καππάτος ανέφερε ότι έγινε αυτό που είχε συμφωνήσει με τον Υπουργό περιβάλλοντος Κωστή Χατζιδάκη, δηλαδή διατήρηση της ΕΔΑΚΙ, όχι απολύσεις και έδρα στην Κεφαλονιά. Επιπλέον τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μας έρθουν σκουπίδια από άλλα νησιά.

Και στην επίσκεψη του κου Χαρδαλιά αναφέρθηκε ο βουλευτής, όπου μεταξύ άλλων ενημέρωσε ότι ο υφυπουργός έφυγε από την Κεφαλονιά πολύ ευχαριστημένος, αφού διαπίστωσε ότι όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή τουριστών με κανόνες προστασίας.

Ο κος Καππάτος υπογράμμισε για μια ακόμα φορά ότι προτεραιότητά του είναι το Νοσοκομείο και το ΤΕΙ Ληξουρίου και θα κάνει ότι μπορεί για να λυθούν, καθώς όπως τόνισε συγκεκριμένα για το ΤΕΙ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τι θα γίνει.

Τέλος, ο κος Καππάτος προσπάθησε να περιγράψει την κατάσταση που θα ακολουθήσει τον Covid- 19. «Η κρίση προβλέπεται να είναι ανάλογη με αυτή που ζήσαμε στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Το μόνο αισιόδοξο είναι ότι θα κρατήσει περίπου ένα χρόνο και μετά θα είναι καλύτερα».

Πηγή: 965.gr 

 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250