Οι δεσμεύσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς: Τι είπε για υποστελέχωση, προσλήψεις, μοριακό αναλυτή Covid-19 - Παραιτήθηκε και ο νέος παθολόγος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 10:38

Οι δεσμεύσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς: Τι είπε για υποστελέχωση, προσλήψεις, μοριακό αναλυτή Covid-19 - Παραιτήθηκε και ο νέος παθολόγος

Φισφής: “ Το Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με έναν παθολόγο και έναν αναισθησιολόγο. Είναι έξω από κάθε όριο ασφαλείας αυτό το πράγμα”

Πολλές ειδήσεις έβγαλε η “ανοικτή” συνεδερίαση – ενημέρωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς όσον αφορά τα όσα συζητήθηκαν και … ζητήθηκαν απο τον Διοικητική της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, στην συνάντηση με μέλη του ΔΣ που έλαβε χώρα πριν απο λίγες μέρες στην Πάτρα.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν και ανέλυσαν τις όποιες απαντήσεις πήραν, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κώστας Τσιμάρας και ο γιατρός και μέλος του ΔΣ Ιωάννης Φισφής, μαζί και με άλλα μέλη του ΔΣ .

Όπως τόνισε ο κ. Τσιμάρας:

Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα των προσλήψεων προσωπικού 

“Δόθηκε προτεραιότητα στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γιατί την προηγούμενη φορά δεν είχαμε αποτελέσματα. Πήραμε την διαβεβαίωση ότι θα προκηρυχθούν 42 θέσεις επικουρικού προσωπικού νοσηλευτικής και 18 θέσεις για εργαστήρια, ακτινολογικό, μικροβιολογικό, εργαστήρια, γενικών καθηκόντων, διοικητικό προσωπικό. Σύνολο 60 θέσεις. Θα ανοίξει την Τετάρτη η πλατφόρμα αυτή και θα κρατήσει για 10 μέρες περίπου ανοικτή.

Πήραμε την διαβεβαίωση ότι μετά τα δυο χρόνια το νοσηλευτικό προσωπικό θα μονιμοποιηθεί.

Αυτό βέβαια δεν μας εφησυχάσει και θα συνεχίσουμε τον αγώνα και την πίεση”.

Ο κ. Τσιμάρας επισημάναμε ότι “μεγάλο πρόβλημα το Νοσοκομείο έχει με τους Παθολόγους που μένει μόνο ένας, με τους αναισθησιολόγους που επίσης μένει μόνο ένας.

Ζητήσαμε να καλυφθούν όλες οι ιατρικές ειδικότητες και οι κενές οργανικές θέσεις και μέχρι να καλυφθούν να έρθουν τουλάχιστον επικουρικοί ιατροί, όπως παθολόγος και αναισθησιολόγος”.

DSC 0729

Covid-19 και μηχάνημα για μοριακός έλεγχο  

Αναφορικά με τον Covid19 τονίστηκε πως: “Παραγγέλθηκε και μηχάνημα για να γίνεται μοριακός έλεγχος των τεστ, ούτως ώστε να μην υπάρχει αναμονή για τα αποτελέσματα τριών ημερών, μέχρι να έρθουν απο την Πάτρα, αλλά θα βγαίνουν σε τρεις ώρες και θα είναι της δυνατότητας για 60 τεστ Covid-19 την ημέρα. Δεν θα χρειάζονται καν νοσηλεία, καθώς μετά από τρεις ώρες θα βγαίνουν τα αποτελέσματα και τα βαριά περιστατικά θα φεύγουν άμεσα απο το Νοσοκομείο και το νησί.

Απο την πλευρά του ο γιατρός Ιωάννης Φισφής είπε πως: “Είναι αδιανόητο να μην έχουμε αυτό το μηχάνημα στο Νοσοκομείο. Μας διαβεβαίωσε πως θα έρθει μηχάνημα και θα δουλέψει.

Χωρίς ένα τέτοιο μηχάνημα δεν μπορεί να υπάρχει συνέχεια και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Έχει “γονατίσει” το νοσοκομείο με μηδέν περιστατικά Covid – 19. Πάτε ως νοσηλευτικό προσωπικό και κάνετε οκτάωρες βάρδιες για τα ύποπτα κρούσματα και περιστατικό δεν υπάρχει. Είναι αδιανόητο να χρειάζεται τρεις μέρες να πάει ένα δείγμα στην Πάτρα, για να έχουμε απάντηση. Οταν του είπαμε ότι μια νοσηλεύτρια πάει οκτώ ώρες μέσα στον θάλαμο με τα ύποπτα κρούσματα, χωρίς να πηγαίνει τουαλέτα, χωρίς να πίνει νερό, χωρίς να μπορεί να βγάλει την προστατευτική φόρμα, είπε ότι αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα και ότι ισχύει σε όλη την Ελλάδα να ισχύσει και εδώ. Οκτώ ώρες βάρδια στην πτέρυγα με τα ύποπτα κρούσματα είναι παράλογα πράγματα.

Παραιτήθηκε και ο νέος Παθολόγος

και ο κ. Φισφής συνέχισε: “Το ιατρικό πιο δύσκολο κομμάτι του Νοσοκομείο. Τον ενημέρωσα ότι μείναμε με έναν Παθολόγο και έναν αναισθησιολόγο. Ξέρω ότι υπάρχει έλλειψη σε παθολόγους και αναισθησιολόγους σε όλη την Ελλάδα, αλλά το πρώτο βήμα για να έρθει ένας γιατρός είναι να του βγάλουμε μία προκήρυξη.

DSC 0735

Ειδικά στο θέμα αυτό, θα πρέπει να δώσει λύση άμεσα πέρα και πάνω από προσκλήσεις και προκηρύξεις. Ο νέος παθολόγος που είχε έρθει υπέβαλε την παραίτησή του πριν λίγες μέρες και ο αναισθησιολόγος φεύγει στις 15 Ιουλίου. Το Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με έναν παθολόγο και έναν αναισθησιολόγο. Είναι έξω από κάθε όριο ασφαλείας αυτό το πράγμα. Για τον Παθολόγο μας είπε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ότι υπάρχει ένας γιατρός που τώρα θα πάρει ειδικότητα και θα έρθει στο Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς. Επίσης μας είπε ότι θα φέρει δύο γενικούς γιατρούς στα ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων) για να βοηθηθούν τα επείγοντα και να αποδεσμευθούν κάποιοι γιατροί αγροτικοί και ειδικευόμενοι και θα ασχολούνται μόνο με την παθολογική. Για τον αναισθησιολόγο είπε ότι το κοιτάει το ζήτημα και είπε ότι πρόθεση της 6ης ΥΠΕ είναι να εξυπηρετούν και άλλες όμορες ειδικότητες στην επείγουσα διασωλήνωση. Κάνω έκκληση σε όλους τους γιατρούς από την Κεφαλονιά ή έχουν σχέση με το νησί, το αγαπάνε και θέλουν να δουλέψουν να κάνουν τα χαρτιά τους. Υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να έρθει κάποιος γιατρός. Πρέπει να δοθούν όμως και οικονομικά κίνητρα ώστε να μπορούν να έρχονται αυτοί οι γιατροί. Με 1000 ευρώ μισθό και τα 500 να τα δίνει σε ενοίκιο κανείς δεν θα έρθει…”

Παρακάτω ολόκληρη η ενημέρωση σε video

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR

DSC 0730DSC 0731DSC 0732DSC 0733DSC 0736




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250