Ο Αναστάσιος Βασιλείου (Διοικητής Πυροσβεστικής Κεφαλονιάς) στον Inkefalonia 103,9: «Είμαστε σε ετοιμότητα…»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 11:24

Ο Αναστάσιος Βασιλείου (Διοικητής Πυροσβεστικής Κεφαλονιάς) στον Inkefalonia 103,9: «Είμαστε σε ετοιμότητα…»

Μίλησε για την αντιπυρική περίοδο την ετοιμότητα της υπηρεσίας και εξήρε την έως τώρα συνεργασία με τις ΕΟΔ του νησιού και τον Δήμο Αργοστολίου

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κεφαλονιάς Πύραρχος κ. Αναστάσιος Βασιλείου, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, όσον αφορά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και την ετοιμότητα της υπηρεσίας στην αντιμετώπιση περιστατικών πυρκαγιάς στο νησί.

Ο κ. Βασιλείου, τόνισε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσίας της Κεφαλονιάς, βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά που θα προκύψουν, τονίζοντας την επιπλέον ενίσχυση που υπάρχει φέτος με 25 Πυροσβέστες που προστίθενται στην δύναμη της Πυροσβεστικής, μετά την δημιουργία των νέων Πυροσβεστικών Κλιμακίων στον Ελειό (Μαρκόπουλο) και την Έρισο (Βασιλικάδες), ενώ όπως τόνισε και το πεζοπόρο τμήμα που ήταν και πέρσι θα συνδράμει και φέτος.

«Είμαστε σε καλό δρόμο και σε ό,τι αφορά τα οχήματά μας και τον κόσμο μας» ήταν τα λόγια του. 

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κεφαλονιάς, εξήρε την έως τώρα καλή συνεργασία που έχει με τις Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας του νησιού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Όπου και αν έχω βρεθεί, αυτό που γίνεται στην Κεφαλονιά με τις Εθελοντικές Ομάδες δεν το έχω ξαναδεί πουθενά στην Ελλάδα στα 30 μου χρόνια υπηρεσία. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική και η συμβολή τους τεράστια. Συνδράμουν σε απίστευτο βαθμό. Μας βοηθάνε πάρα πολύ. Και αυτό το τετραήμερο με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Όπως επίσης πολύ καλή συνεργασία έχουμε και με τον Δήμο Αργοστολίου, που μας βοηθάει με τα οχήματά του, σε ο,τι έχουμε ανάγκη».

Ο κ. Βασιλείου, είπε επίσης πως τα Πυροσβεστικά αεροσκάφη Τύπου Πετζετέλ, θα φτάσουν στην Κεφαλονιά για να ενισχύσουν την Πυρόσβεση του νησιού στις αρχές Ιουνίου, ενώ κάλεσε τους πολίτες να έχουν τα μάτια τους … εικοσιτέσσερα και όταν δουν καπνό αμέσως να τηλεφωνήσουν είτε στο 199 είτε στο 112, ώστε να μπορέσουν οι Πυροσβέστες να αντιμετωπίσουν έγκαιρα ένα περιστατικό.

«Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε και τον κόσμο. Η φωτιά στο πρώτο δευτερόλεπτο σβήνεται με το σάλιο, στο δεύτερο με έναν κουβά νερό και στο τρίτο την χάσαμε…» ήταν τα λόγια του, θέλοντας να δείξει ότι κάθε δευτερόλεπτο από την στιγμή που θα ξεσπάσει μία φωτιά είναι πολύτιμο, καλώντας παράλληλα και τους πολίτες να είναι ευαισθητοποιημένοι…

«Το νησί έχει ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες όσον αφορά την Πυρόσβεση, καθώς έχει ένα μεγάλο βουνό τον Αίνο, έχει πολύ δάσος, είναι μεγάλο νησί, όμως το προσωπικό βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή  και θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Είμαστε σε ετοιμότητα…» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακούστε παρακάτω ολόκλήρη την συνέντευξή του 

 




00 inkefalonia general ad 300X250