Το ΚΙΝ.ΑΛ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τον Φορέα Διαχείρισης Αίνου: "Μας βρίσκει αντίθετους η θέση της Παράταξης «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» του κ. Αλεξάκη"

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 14:39

Το ΚΙΝ.ΑΛ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τον Φορέα Διαχείρισης Αίνου: "Μας βρίσκει αντίθετους η θέση της Παράταξης «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» του κ. Αλεξάκη"

Με αφορμή συνεχιζόμενα δημοσιεύματα για τον πρόσφατο Νόμο για το περιβάλλον που ψηφίσθηκε από την Βουλή [μόνο από τους βουλευτές της Ν.Δ] και ιδιαίτερα τα άρθρα 27 και 93 που αφορούν άμεσα την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, με τις αλλαγές που επιφέρουν στην λειτουργία της Ε.Δ.Α.Κ.Ι. Α.Ε. (πρώην Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας του Νομού μας) και του Φορέα Διαχείρισης του Αίνου, με την υπαγωγή τους σε Περιφερειακούς φορείς αμφίβολης αξιοπιστίας, το ΠΑ.ΣΟ.Κ - Κίνημα Αλλαγής Κεφαλονιάς-Ιθάκης επανέρχεται τονίζοντας ότι:

     Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής καταψήφισε στη Βουλή το Νομοσχέδιο κατ’ άρθρο αλλά και στο σύνολό του, ως περιβαλλοντοκτόνο, αλλά και γιατί δεν υπήρξε η απαιτούμενη διαβούλευση για το σύνολο των άρθρων που ψηφίσθηκαν, όπως και γιατί δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν οι θέσεις περιβαλλοντικών φορέων.

 Αλλά και όσον αφορά τη συζήτηση παρωδία που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την σχετική απόφαση που ελήφθη (αφού είχε ψηφιστεί στη Βουλή το Νομοσχέδιο!!!), τονίζουμε την αντίθεσή μας ιδιαίτερα για τις αποφάσεις που αφορούν στη δημιουργία Περιφερειακών Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τους πετυχημένους φορείς Ε.Δ.Α.Κ.Ι. Α.Ε. και Φορέα Διαχείρισης Αίνου, που τόσα έχουν προσφέρει στα Νησιά μας με ιδιαίτερη επιτυχία επί δεκαετίες.

Εννοείται ότι μας βρίσκει αντίθετους και η θέση της Παράταξης «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» του κου Αλεξάκη, η οποία σε προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο είχε συνηγορήσει με την παράταξη της κας Κράτσα για την υπαγωγή του Φορέα Διαχείρισης του Αίνου σε Περιφερειακό Φορέα με έδρα την Ζάκυνθο.

Όφειλε να διαφωνήσει, όπως σωστά διαφώνησε για την κατάργηση της Ε.Δ.Α.Κ.Ι. Α.Ε. (πρώην Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας).

     Όσον αφορά τη θέση της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» του κου Γαλιατσάτου ας αφήσει τις ψευτοδιαμαρτυρίες για την κατάργηση της Ε.Δ.Α.Κ.Ι. Α.Ε., γιατί ήταν και δική του παλαιότερη θέση όσο ήταν Περιφερειάρχης για μια τέτοια κατάργηση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250