ΕΔΑΚΙ: Απάντηση στον κ. Δαναλάτο: «Η απεργία μας δεν λύθηκε οικειοθελώς, αλλά μετά από εισαγγελική παρέμβαση» - Νέα ανακοίνωση Δαναλάτου

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 03 Μαΐου 2020 10:37

ΕΔΑΚΙ: Απάντηση στον κ. Δαναλάτο: «Η απεργία μας δεν λύθηκε οικειοθελώς, αλλά μετά από εισαγγελική παρέμβαση» - Νέα ανακοίνωση Δαναλάτου

 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΔΑ-ΚΙ ΑΕ ΟΤΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ.ΔΑΝΑΛΑΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η του ΜΑΗ

 Αγαπητέ κ.Δαναλάτε

Σε απάντηση του Δημοσιεύματος σας για το ξεθώριασμα  της 1ης Μάη από τους εργαζόμενους της ΕΔΑ-ΚΙ  οφείλουμε να σας απαντήσουμε τα παρακάτω:

1)Οι εργαζόμενοι της ΕΔΑ-ΚΙ  τιμούν την 1η Μάη περισσότερο από κάθε ΚΟΜΑΤΙΚΟ  ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ  ή ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ

2)Η απεργία μας δεν λύθηκε οικειοθελώς , αλλά μετά από εισαγγελική παρέμβαση και σε περίπτωση που δεν την λύναμε θα είχε σαν συνέπεια τις δικαστικές περιπέτειες (που δεν τις υπολογίζουμε ,είμαστε μαθημένοι από αυτά ) αλλά και με βαρειά και δυσβάστακτα πρόστιμα που δεν έχουμε δυνατότητα να τα καλύψουμε.

3)Στην διαμαρτυρία που κάναμε στις 30-04-2020 όχι για το καλό το δικό μας αλλά για το καλό των Κεφαλονιτών ,δεν είδαμε δίπλα μας παρά μόνο τον Δήμαρχο Αργοστολίου ,τους Αντιδημάρχους του Δήμου Αργοστολίου ,Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης πλήν αυτών που φωνάζουν ότι στηρίζουν τους εργαζόμενους και τα λαικά συμφέροντα (και μην μας πούν ότι δεν το ήξεραν γιατί το κάλεσμα έγινε στις 29-4-2020 διαδικτυακά), το ΔΣ  της ΕΔΑ-ΚΙ ΑΕ συναδέλφους από τον Δήμο Αργοστολίου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου τους   και λίγους ευαισθητοποιημένους κατοίκους.Οι θεσμικοί φορείς που αγωνίζονται για το δίκαιο του εργάτη ήταν παντελώς απόντες, ούτε καν το Εργατικό Κέντρο που θα μπορούσε να βάλει ασπίδα ενάντια της εισαγγελικής παραγγελίας.

  Εσάς  δεν σας είδαμε πουθενά . Μπορεί βέβαια να φοβόσαστε τον κωρονοιό  ή ήταν εργάσιμη μέρα και φοβόσασταν μήπως σας κόψουν το μεροκάματο.

 Κάνουμε γνωστό στους πάντες, ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΔΑ-ΚΙ θα συνεχίσουν τους αγώνες τους ,με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον λαό της Κεφαλονιάς, χωρίς  ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ και  ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ .Μας αρκεί να έχουμε δίπλα μας αυτούς που χρειαζόμαστε και ειδικά τον απλό Κεφαλονίτη  πολίτη .

  Οι Υπόλοιποι κάνετε την επανάστασή σας από τον ΚΑΝΑΠΕ 

Καληνύχτα σας κ.Δαναλάτε

 ΟΙ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΔΑ-ΚΙ ΑΕ ΟΤΑ

Δείτε εδώ το δημοσίευμα του κ. Δαναλάτου: Γεράσιμος Δαναλάτος: Η 1η του Μάη είναι απεργία

Με νέα ανακοίνωση ο Γεράσιμος Δαναλάτος, απάντά στην ανακοίνωση της ΕΔΑΚΙ 

Αγαπητοί Εργαζόμενοι στην ΕΔΑΚΙ

Σαν εσάς και εγώ, δηλαδή εργαζόμενος, δεν έχω τίποτε περισσότερο να πω για την χθεσινή μέρα (1η Μάη), από αυτά που έγραψα. Προφανώς και το έργο που επιτελείτε, δεν μπορεί κανένας να το ψέξει. Το καθαρό νησί ασφαλώς και έχει την σφραγίδα σας. Προσπερνώ τους χαρακτηρισμούς σας περί «κομματικών επαναστατών», «επαναστατών του καναπέ», «προστάτες». Εδώ φαίνεται ότι πραγματικά δεν με γνωρίζετε και δείχνουν το λιγότερο, εκνευρισμό. Σας ανταπαντώ: - Οι απεργίες δεν σταματούν με εισαγγελική έρευνα.

  • Δεν θα υποδείξω εγώ, αυτούς που στηρίζουν τους εργαζόμενους και αυτούς που αναδεικνύουν τα προβλήματα με τις πραγματικές τους επιπτώσεις στη ζωή μας, αναζητώντας λύσεις. Αυτό αποδεικνύεται μέσα στα θεσμικά όργανα, όπου αυτά συζητούνται και παίρνονται αποφάσεις. Ο καθένας που παρακολουθεί, μπορεί να κρίνει. Η δική μου πολιτική θέση εκφράζεται μέσα από την Λαϊκή Συσπείρωση.
  • Το θέμα στη δική μου σκέψη, δεν είναι η καλή ΕΔΑΚΙ επειδή θα βρίσκεται στην Κεφαλονιά και η κακή, άμα θα είναι στην Περιφέρεια. Προφανώς η ίδρυση Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης δείχνει την είσοδο ακόμη μεγαλύτερων επιχειρηματιών στην διαχείριση και αποκομιδή των απορριμμάτων, μιας και μεγαλώνει το φιλέτο σε επίπεδο τώρα Περιφέρειας.
    • Το κυρίως πρόβλημα, έχει να κάνει ακριβώς με την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών και τη λειτουργία της ΕΔΑΚΙ και των ΦΟΔΣΑ, ως ΑΕ, που σημαίνει δυσμενείς επιπτώσεις: τόσο στα εργασιακά δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων (ακόμη είναι νωπό το αίμα του συναδέλφου που σκοτώθηκε στην Παλλοστή), στο κόστος της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων για τον λαό, στη δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον (προωθείται η καύση τους). Οπότε η λογική διεκδίκησης πρέπει να αφορά κάτι το ευρύτερο και όχι φτιασιδώματα, για να έχει τελικά και ουσία. Ήταν λέτε αρκετοί Αιρετοί στη διαμαρτυρία, αλλά απ΄ότι είδα, όλοι τους δεν λένε κάτι άλλο πέραν του άρθρου 93 και κάποιοι ούτε και γι΄αυτό. Για τα υπόλοιπα τίποτε.

Δεν θα επανέλθω άλλο επί του θέματος.

Γεράσιμος Δαναλάτος

2 Μαϊου 2020


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250