Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου: Έναρξη αντιπυρικής περιόδου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 11:55

Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου: Έναρξη αντιπυρικής περιόδου

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κεφαλληνίας  ενημερώνει ότι βάσει των διαλαμβανομένων στην υπ'αριθμ. 01/2020 Πυροσβεστική Διάταξη, όπως εκδόθηκε από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ιονίων Νήσων, ισχύουν τα κάτωθι:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

η καύση και η χρήση πυρός σε δάση, δασικές εκτάσεις, χορτολιβαδικές και εν γένει υπαίθριες εκτάσεις κατά τη χρονική περίοδο από  01-05-2020 έως 31-10-2020 που βρίσκονται σε βραχώδεις και πετρώδεις εκτάσεις, σε πεδινά, ανώμαλα εδάφη και λόφους.

Κατ’ εφαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας:

  • Στους δράστες επιβάλλονται βαρύτατες ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα
  • Παύουν να δικαιούνται εξισωτική αποζημίωση (επιδότηση) από τον ΟΕΚΕΠΕ οι προβλεπόμενοι ως δικαιούχοι από το πρόγραμμα, οι οποίοι εμπλέκονται για συναφή ποινικά αδικήματα.
  • Εφόσον πρόκειται για δασική έκταση ή δάσος, η καμένη περιοχή κηρύσσεται ως αναδασωτέα

Επιπροσθέτως υπενθυμίζουμε ότι κατ’ εφαρμογή της Πυροσβεστικής Διάταξης υπ’ αριθμ. 4/2012, οι ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές οικοπεδικών χώρων που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σε αυτές (μέχρι 100μ.)

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ  στην κοπή και απομάκρυνση των καυστών ή/και εκρήξιμων υλικών για αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς ενώ απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς από 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου

Είναι καθήκον όλων μας να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον.

Ο Διοικητής 

Αναστάσιος Αθ. Βασιλείου

Πύραρχος




00 inkefalonia general ad 300X250