Ο γιατρός Χρήστος Σταυρόπουλος που ζει και εργάζεται στην Γαλλία αναφέρει στον Inkefalonia 103,9: «Ο Κορονοϊός θα είναι πλέον κομμάτι της ζωής μας…»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020 10:28

Ο γιατρός Χρήστος Σταυρόπουλος που ζει και εργάζεται στην Γαλλία αναφέρει στον Inkefalonia 103,9: «Ο Κορονοϊός θα είναι πλέον κομμάτι της ζωής μας…»

Ο γιατρός (Γυναικολόγος - Μαιευτήρας) κ. Χρήστος Σταυρόπουλος, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια ζει και εργάζεται μόνιμα στο Στρασβούργο της Γαλλίας, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα εξαιτίας της έξαρσης του Κορονοϊού.

Ο κ. Σταυρόπουλος, ο οποίος για χρόνια είχε το ιατρείο του στο Αργοστόλι, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Γαλλία, την στιγμή που οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 15.000.

Όπως αναφέρει: «Βρίσκομαι στο Γκρέντες και έχει πληγεί περισσότερο αυτή την στιγμή στην Γαλλία. Έχει 6.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2.150 νεκρούς. Πλέον η Γαλλία έχει ξεπεράσει τους 15.000 νεκρούς. Όπως σε όλες τις χώρες δίνουν ένα χρονικό περιθώριο μίας εβδομάδας για να αυξάνεται ο αριθμός και μετά από εκεί και πέρα λένε πως θα υπάρχει σταδιακή πτώση.

Στην Γαλλία, ταυτόχρονα με τις άλλες χώρες ξεκίνησαν τα μέτρα. Την ίδια περίοδο όπως και σε όλη την Ευρώπη ξεκίνησαν τα μέτρα και στην Γαλλία. Το κλίμα που επικρατεί στην ψυχολογία, είναι ότι έχουν καταφέρει, αυτό που ήθελαν, να φοβίσουν τον κόσμο. Διότι αν κάτσουμε και το αναλύσουμε με νούμερα, ο Κορονοϊός δεν είναι κάτι άγνωστο. Επίσης σηκώνει τεράστια κουβέντα στο πόσοι από τους νεκρούς που δηλώνονται, ειναι 100% εξαιτίας του Κορονοϊού. Πλέον ο,τι πεθαίνει το βαφτίζουμε Κορονοϊός. Αν έχουμε έναν ηλικιωμένο με καρδιακή ανεπάρκεια, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καταλήξει, δεν νομίζω ότι του αρμόζει 100% ο τίτλος Κορονοϊός.

Κατ’ εμέ, και είναι εντελώς προσωπική άποψη και δεν είναι τεκμηριωμένη, όλο αυτό έχει μεγάλη δόση παρασκηνίου. Κυρίως γίνεται για να φοβίσουν τον κόσμο και μετά είναι ιατρικοί λόγοι και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Εχεί μπει σε καραντίνα όλος ο πλανήτης και τα νούμερα είναι συνηθισμένα και είναι νούμερα μιας κοινής γρίπης. Θα δείτε ότι ο Κορονοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει και το εμβόλιο δεν πρόκειται να βγει πριν τα Χριστούγεννα. Ο Κορονοϊός θα είναι πλέον κομμάτι της ζωής μας… Τα μέτρα θα χαλαρώσουν σταδιακά, όμως πιστεύω ότι δεν ήταν αυτός ο στόχος τους. Εχουν μπολιάσει τον φόβο μέσα στους ανθρώπους…Πλέον είναι να δούμε την συμπεριφορά των ανθρώπων όταν λήξει αυτή η καραντίνα. Θα υπάρχει και μία σχετική επιθετικότητα… Και κοιτάξτε λίγο τους θανάτους. Στην Γαλλία από τις 15.000 θανάτους, οι 6.000 θάνατοι είναι σε Οίκους Ευγηρίας. Αυτό κάτι σημαίνει. Σημαίνει πως είναι ένας επιλεκτικός ιός, που σε ένα 90% «καθαρίζει» τους ανθρώπους που θεωρούνται παθητικό για την Οικονομία. Αυτή είναι η άποψή μου και μπορεί να πέφτω έξω…».

Όσον αφορά για το τι ακούει στην Γαλλία για την Ελλάδα, τονίζει: «Δειλά δειλά, αρχίζουν και ακούγονται κάποιες φωνές εδώ στην Γαλλία, που λένε πηγαίνετέ για διακοπές στην Ελλάδα. Γενικά ακούγεται η Ελλάδα και για τον τρόπο που έχει αντιμετωπίσει την κατάσταση και σε θέμα ασφάλειας. Εγώ δεν είμαι απαισιόδοξος ότι θα χαθεί εντελώς το κομμάτι του τουρισμού για την Ελλάδα. Εδώ στην Γαλλία, όλοι μιλάνε για το πως η Ελλάδα χειρίστηκε το ζήτημα του Κορονοϊού. Και εδώ πάντως, είναι πολύ αυστηρό το lock Down που έχει επιβληθεί».

Καταλήγοντας τονίζει: «Όλο αυτό θα τελειώσει και θα το ξεχάσουμε. Και όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες θα κάνουν ταυτόχρονα το restart».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξή του…

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250